Avaa päävalikko

Luettelo Sierra Leonen kansallismonumenteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Sierra Leonen kansallismonumenteista. Listaan on valittu 18 kohdetta, joista suurin osa valittiin jo Sierra Leonen siirtomaakaudella. Alle olevassa listauksessa on lueteltu 16 vielä olemassaolevaa kansallismonumentiksi valittua kohdetta. Kaksi Freetownissa ollutta kohdetta on sittemmin tuhoutunut.[1]

Kohde Kuva Sijainti Valittu Viite
Bunce Bunce Island 1805.jpg Sierra Leone -joki 1948 [2]
Clevelandin hautakivi Kagboron päällikkökunta, Moyamban piirikunta 1950 [3]
De Ruyterin kivi Freetown 1948 [4]
Fort Thorntonin bastionit Fort Thornton - Freetown - Sierra Leone.jpg Freetown 1948 [5]
Fourah Bay Collegen vanha päärakennus SierraLeoneHofstra2.2.jpg Freetown 1955 [6]
Freetownin vanhat rajatykit Freetown 1953 [7]
Heddlen talo Freetown 1948 [8]
John Newtonin talo Moyamban piirikunta 1949 [9]
Kapteeni Lendyn hauta Fiaman päällikkökunta, Konon piirikunta 1965 [10]
King’s Yardin portti Freetown 1949 [11]
Laukaisupaikka ja sen tykit vanhan sataman lähellä Dublin, Banana Islands 1956 [12]
Masakpaidun maarakennukset Nimiyaman päällikkökunta, Konon piirikunta 1949 [13]
St Charles’ Church ja King’s Yardin muuri Regent 1959 [14]
St John’s Maroon Church, Freetown St. John's Maroon Church in Freetown - Mapillary (EDeX7FCMQ9WZ6NiQo7Ykcw).jpg Freetown 1956 [15]
Tower Hillin Martello-torni Freetown 1961 [16]
Vanhan laiturin portaat ja vartiotalo Freetown 1953 [17]

LähteetMuokkaa

  1. National monuments SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  2. Bunce Island, Sierra Leone River SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  3. Cleveland Tombstone SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  4. De Ruyter Stone SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  5. Bastions of Fort Thornton, Freetown SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  6. Old Fourah Bay College building, Freetown SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  7. Old city boundary guns, Freetown SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  8. Heddle's Farm, Freetown SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  9. Ruins of John Newton’s House and slave barracoons, Plantain Island SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  10. Grave of Captain Lendy, Waiima SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  11. to the King’s Yard, Freetown Gateway to the King’s Yard, Freetown SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  12. Firing point and guns near Old Wharf, Dublin, Banana Island SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  13. Earthworks and Live Stockade at Masakpaidu, Kono SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  14. St Charles’ Church and King’s Yard wall SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  15. Gateway to the King’s Yard, Freetown SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  16. Martello Tower, Tower Hill, Freetown SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)
  17. Old Wharf Steps and Guard House, Freetown SierraLeoneHeritage.org. Viitattu 5.8.2017. (englanniksi)