Avaa päävalikko

Pokémon-tuotesarjassa on 802 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 neljännen sukupolven Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

ChatotMuokkaa

Numero: 441 Tyyppi: normaali/ lento Ei kehity

Chatot on normaali/lento-tyypin Pokémon. Chatotin pää muistuttaa nuottia. Nintendo on ilmoittanut Chatotin olevan normaali/lento-tyyppiä. Chatotin voi tavata vain Pokémon Diamond ja Pearl -peleistä eteenpäin. Se on vahva lehti-, hyönteis- ja taistelu -tyyppejä vastaan, mutta heikko sähkö, jää ja kivi -tyyppejä vastaan. Chatot painaa lähes kaksi kiloa ja on puoli metriä pitkä.

SpiritombMuokkaa

Numero: 442 Tyyppi: kummitus/ pimeys Ei kehity

Spiritomb on neljännen sukupolven kummitus-/pimeystyypin Pokémon.

GibleMuokkaa

Numero: 443 Tyyppi: lohikäärme/ maa Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Gabite

Gible on neljännen sukupolven lohikäärme-/maatyypin Pokémon.

GabiteMuokkaa

Numero: 444 Tyyppi: lohikäärme/ maa Edellinen muoto: Gible Seuraava muoto: Garchomp

Gabite on neljännen sukupolven lohikäärme-/maatyypin Pokémon.

GarchompMuokkaa

Numero: 445 Tyyppi: lohikäärme/ maa Edellinen muoto: Gabite Seuraava muoto: Ei ole

Garchomp on neljännen sukupolven lohikäärme-/maatyypin Pokémon.

MunchlaxMuokkaa

Numero: 446 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Snorlax

Munchlax on normaalityypin Pokémon, joka on Snorlaxin esievoluutiotaso. Munchlax on yksi neljännen sukupolven Pokémoneista. Munchlax on 0.60 metriä pitkä normaalityypin Pokémon. Munchlax kehittyy Snorlaxiksi kesytyksen avulla. Tämä pokémon esiintyy seitsemännessä Pokémon-elokuvassa Salaperäinen Deoxys (Destiny Deoxys).

Munchlax on tunnettu siitä, että se syö melkein mitä tahansa ja huimalla vauhdilla. Munchlax syö myös poképalloja, mutta ei pysty nielaisemaan niitä, vaan ne jäävät sen kurkkuun kiinni. Suussa pallo aktivoituu ja Munchlax saattaa jäädä kiinni. May nappasi Munchlaxinsa tällä tavalla jaksossa Marjaisa kokemus (Berry, Berry Interesting).

Pokemon Pearl, Diamond ja Platinum peleissä Muchlaxin voi pyydystää hunajapuusta, kun on ensin laittanut puuhun hunajaa.

RioluMuokkaa

Numero: 447 Tyyppi: taistelu Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Lucario

Riolu on taistelutyypin Pokémon, joka on Lucarion aikaisempi muoto ja se kehittyy kesyttämällä päiväsaikaan. Riolu on kuin pieni sudenpoikanen, mutta se on osittain sininen. Riolun saa vain neljännen sukupolven Pokémon-peleissä, ja se pitää "hautoa" munasta, jonka saa Iron Islandilta. Sen voi nähdä jaksossa Pokémon Ranger ja kaapattu Riolu! (Pokémon Ranger and kidnapped Riolu!).

LucarioMuokkaa

Numero: 448 Tyyppi: taistelu/ teräs Edellinen muoto: Riolu Seuraava muoto: Ei ole

Lucario on yksi ns. neljännen sukupolven Pokémoneista. Se on sekä taistelu-, että teräs-tyyppiä. Lucariosta on tehty elokuva, Lucario and the Mystery of Mew. Se muistuttaa jossain määrin kahdella jalalla kävelevää kojoottia, koiraa tai sutta. Sen rinnassa ja ranteissa on isot piikit. Lucario ei ole legendaarinen Pokémon, kuten ennen luultiin, vaan se on samantyyppinen "yksi-laatuaan" Pokémon kuten Snorlax ja Sudowoodo. Lucariolla on kyky "nähdä" ihmisten ja kaikkien muidenkin elävien olentojen aurat. Lisäksi se on niitä harvinaisia Pokémoneja, jotka osaavat puhua ihmisten kieltä. Se kehittyy päiväsaikaan kesytyksellä Riolusta.

Lucario esiintyy Super Smash Bros.-pelisarjan pelissä Super Smash Bros. Brawl. Siinä pelissä tämä esiintyy lukittuna hahmona.

HippopotasMuokkaa

Numero: 449 Tyyppi: maa Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Hippowdon

Hippopotas on neljännen sukupolven maatyypin Pokémon.

HippowdonMuokkaa

Numero: 450 Tyyppi: maa Edellinen muoto: Hippopotas Seuraava muoto: Ei ole

Hippowdon on neljännen sukupolven maatyypin Pokémon.

SkorupiMuokkaa

Numero: 451 Tyyppi: myrkky/ hyönteis Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Drapion

Skorupi on kuvitteellinen myrkky/hyönteistyypin Pokémon. Se kehittyy Drapioniksi tasolla 40. Se on 0,8m pitkä ja painaa 12 kg. Sillä on kaksi pientä piikkiä, aseita joilla se voi myrkyttää saaliseläimiään ja tarttuu niihin lopuksi pihdeillään. Skorupin numero Pokédexissä on 451.

DrapionMuokkaa

Numero: 452 Tyyppi: myrkky/ pimeys Edellinen muoto: Skorupi Seuraava muoto: Ei ole

Drapion on neljännen sukupolven myrkky-/pimeystyypin Pokémon.

CroagunkMuokkaa

Numero: 453 Tyyppi: myrkky/ taistelu Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Toxicroak

Croagunk on neljännen sukupolven myrkky-/taistelutyypin Pokémon.

ToxicroakMuokkaa

Numero: 454 Tyyppi: myrkky/ taistelu Edellinen muoto: Croagunk Seuraava muoto: Ei ole

Toxicroak on neljännen sukupolven myrkky-/taistelutyypin Pokémon.

CarnivineMuokkaa

Numero: 455 Tyyppi: ruoho Ei kehity

Carnivine on neljännen sukupolven ruohotyypin Pokémon.

FinneonMuokkaa

Numero: 456 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Lumineon

Finneon on neljännen sukupolven vesityypin Pokémon.

LumineonMuokkaa

Numero: 457 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Finneon Seuraava muoto: Ei ole

Lumineon on neljännen sukupolven vesityypin Pokémon.

MantykeMuokkaa

Numero: 458 Tyyppi: vesi/ lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Mantine

Mantyke kuuluu vesityypin Pokémoneihin ja on Mantinen edeltävä muoto. Molemmat ovat rauskupokémoneja. Mantyke on metrin pituinen ja painaa 65 kg.

Mantyken voi tavata Pokémon Diamond ja Pearl -peleissä ja Pokémon Ranger: The Road to Diamond and Pearl- pelissä. Molemmat pelit ovat Nintendo DS- konsolille. Mantyke muistuttaa hyvin paljon Mantinen pienennetty versiota. Mantyke on Mantinen tavoin vesi ja lento-tyypin Pokémon ja se näyttelee pientä roolia elokuvassa Pokemon Ranger and the Temple of the Sea.

SnoverMuokkaa

Numero: 459 Tyyppi: ruoho/ jää Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Abomasnow

Snover on neljännen sukupolven ruoho-/jäätyypin Pokémon.

AbomasnowMuokkaa

Numero: 460 Tyyppi: ruoho/ jää Edellinen muoto: Snover Seuraava muoto: Ei ole

Abomasnow on neljännen sukupolven ruoho-/jäätyypin Pokémon.

LähteetMuokkaa