Avaa päävalikko

Luettelo Kuuban presidenteistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Kuuban presidenteistä vuodesta 1902 nykypäivään asti.

Kuuban nykyinen presidentti (jota kutsutaan virallisesti valtioneuvoston puheenjohtajaksi vuoden 1976 perustuslain mukaan) on Miguel Díaz-Canel, 19. huhtikuuta 2018 alkaen.

LuetteloMuokkaa

Järjestys Presidentti
(Syntynyt–Kuollut)
Virkakausi Poliittinen puolue
1   Tomás Estrada Palma
(1835–1908)
20. toukokuuta 1902 28. syyskuuta 1906 Havannan tasavalaispuolue
2   José Miguel Gómez
(1858–1921)
28. tammikuuta 1909 20. toukokuuta 1913 Liberaalipuolue
3   Mario García Menocal
(1866–1941)
20. toukokuuta 1913 20. toukokuuta 1921 Konservatiivipuolue
4   Alfredo Zayas y Alfonso
(1861–1934)
20. toukokuuta 1921 20. toukokuuta 1925 Liberaalipuolue
5   Gerardo Machado
(1871–1939)
20. toukokuuta 1925 12. elokuuta 1933 Liberaalipuolue
  Alberto Herrera y Franchi
(1874–1954)
12. elokuuta 1933 13. elokuuta 1933 sotilasjuntta
  Carlos Manuel de Céspedes y Quesada
(1871–1939)
13. elokuuta 1933 5. syyskuuta 1933 Liberaalipuolue
  Pantkratia 5. syyskuuta 1933 10. syyskuuta 1933 useita puolueita
6   Ramón Grau
(1881–1969)
10. syyskuuta 1933 15. tammikuuta 1934 Vallankumouspuolue
  Carlos Hevia
(1900–1964)
15. tammikuuta 1934 18. tammikuuta 1934 Vallankumouspuolue
  Manuel Márquez Sterling
(1872–1934)
18. tammikuuta 1934 18. tammikuuta 1934 sitoutumaton
  Carlos Mendieta
(1873–1960)
18. tammikuuta 1934 11. joulukuuta 1935 Kansallinen liitto
  José Agripino Barnet
(1864–1945)
11. joulukuuta 1935 20. toukokuuta 1936 Kansallinen liitto
7   Miguel Mariano Gómez
(1889–1950)
20. toukokuuta 1936 24. joulukuuta 1936 Kansallinen liitto
8   Federico Laredo Brú
(1875–1946)
24. joulukuuta 1936 10. lokakuuta 1940 Kansallinen liitto
9   Fulgencio Batista
(1901–1973)
10. lokakuuta 1940 10. lokakuuta 1944 Demokraattinen sosialistinen koalition
10   Ramón Grau
(1881–1969)
10. lokakuuta 1944 10. lokakuuta 1948 Vallankumouspuolue
11   Carlos Prío Socarrás
(1903–1977)
10. lokakuuta 1948 10. maaliskuuta 1952 Vallankumouspuolue
  Fulgencio Batista
(1901–1973)
10. maaliskuuta 1952 24. helmikuuta 1955 Edistyspuolue
12 24. helmikuuta 1955 1. tammikuuta 1959
  Anselmo Alliegro y Milá
(1899–1961)
1. tammikuuta 1959 2. tammikuuta 1959 Edistyspuolue
  Carlos Manuel Piedra
(1895–1988)
2. tammikuuta 1959 3. tammikuuta 1959 sitoutumaton
13   Manuel Urrutia Lleó
(1901–1981)
3. tammikuuta 1959 18. heinäkuuta 1959 sitoutumaton
14   Osvaldo Dorticós Torrado
(1919–1983)
18. heinäkuuta 1959 2. joulukuuta 1976 Sosialistinen kansanpuolue
Kuuban kommunistinen puolue
15   Fidel Castro
(1926–2016)
2. joulukuuta 1976 24. helmikuuta 2008
  Raúl Castro
(syntynyt 1931)
31. heinäkuuta 2006 24. helmikuuta 2008
16 24. helmikuuta 2008 19. huhtikuuta 2018
17   Miguel Díaz-Canel
(syntynyt 1960)
19. huhtikuuta 2018 virassa