Avaa päävalikko

Luettelo Asikkalan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo Asikkalan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Asikkalan kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Asikkalan puiset rattaat (Asikkalan ratas)[1] Kustaantori, Rusthollintie 2 Vääksy 61.1726°N, 25.5484°E 2015 Asikkalan puiset rattaat 2015.jpg
Etelä-Hämeen Nuorisoseuratyön aloittamisen muistomerkki[2] Asikkalantie 12 61.177°N, 25.526°E 1943
Heijastuksia[3][1] Päijännetalon piha, Meijeritie 1; Vanha Vääksy 61.1778°N, 25.535°E Honka, SeppoSeppo Honka ja Jokiaho, Arja-LiisaArja-Liisa Jokiaho 2014 Seppo Honka Arja Liisa Jokiaho Heijastuksia 2014.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[2] Asikkalan hautausmaa, Pulkkilantie 50 61.21°N, 25.49°E 1955
Kenraalimajuri Aaro Pajarin muistopaasi[2] Kotiseutumuseo, Kirkkotie 43 (Viljamakasiinin luona) Asikkalan kirkonkylä 61.215°N, 25.484°E Ojonen, UntoUnto Ojonen 1977 Asikkala Pajari.jpg
Kiintorasti (teos Minna Kaupille)[4] Vääksynjoen ranta, lähellä Päijänne-talon paikoitusaluetta; Vanha Vääksy 61.1775°N, 25.5359°E Kulmala, TomiTomi Kulmala 2012 Tomi Kulmala Kiintorasti 2012.JPG
Kolopesijät[3][1] Valtatie 24:n ja Vehkoontien risteys, Vehkoontie 1 61.1527°N, 25.5953°E Kantonen, TaruTaru Kantonen ja Kantonen, RaimoRaimo Kantonen 2014
Kukkapuu (1)[3] Valtatie 24 varressa Lahden suunnalla, Pasolanharju golf-kenttää vastapäätä; Pasolantie 1 61.1598°N, 25.5844°E Saarijärvi, JussiJussi Saarijärvi 2014
Kukkapuu (2)[3] Valtatie 24 varressa Padasjoen suunnalla, Joutsenkujan notkelma 61.1801°N, 25.5029°E Saarijärvi, JussiJussi Saarijärvi 2014
Kurhilan taistelun muistomerkki[2] Nuorisoseuran talolle vievän tien ja Evontien risteyksessä Kurhila 61.19°N, 25.38°E
Laivamuistomerkki[2] Vähä-Äiniön Kuoreniemi 61.25°N, 25.45°E 1956
Lauri Rapalan patsas[2] Vääksyn kanavalla Vesimyllymuseon luona, Vanha Vääksy Vääksy 61.1758°N, 25.5347°E Pelkonen, ToivoToivo Pelkonen 1989 Toivo Pelkonen Lauri Rapalan patsas 1989.jpg
Leipäpuu[1] Kustaantori, Rusthollintie 2 Vääksy 61.1722°N, 25.5484°E 2015 Leipäpuu Kanavan Paja Asikkala 2015.JPG
Muistomerkki sota-ajan lentolaivueille[2] Vesivehmaan lentokenttä Vesivehmaa 61.145°N, 25.687°E 1998
Punaisten puolella taistelleiden hautamuistomerkki[5][2] Asikkalan hautausmaa, Pulkkilantie 50 Asikkalan kirkonkylä 61.21°N, 25.4901°E 1947
Päijänteen Aalto (1)[3][1] Kunnanviraston edusta, Rusthollintie 2 Vääksy 61.1725°N, 25.5487°E Saarijärvi, JussiJussi Saarijärvi 2014 Jussi Saarijarvi Paijanteen Aalto 2014.JPG
Päijänteen Aalto (2)[3][1] Vanha Vääksy, Vääksyntie 4 61.1754°N, 25.5303°E Saarijärvi, JussiJussi Saarijärvi 2014 Jussi Saarijarvi Paijanteen Aalto 2 2014.JPG
Päiväkoti Peuhis, nimi- ja seinäteos[1] Päiväkoti Peuhis, Kanavatie 42 61.1794°N, 25.5238°E
Rytmi - Yhteistoimin[2] Kustaantori, Kustaankuja Vääksy 61.1728°N, 25.5488°E Leppänen, VeikkoVeikko Leppänen 1964 Veikko Leppanen Rytmi 1964.JPG
Sankarimuistomerkki[6] Asikkalan hautausmaa, Kappelintie 18 61.2176°N, 25.4895°E Toiviainen, EskoEsko Toiviainen 1947[2] Asikkala sankarimuistomerkki.JPG
Suomen vapaussodan Anianpellon taistelun muistomerkki[2] Anianpellon vanhalla markkinapaikalla, Anianpellontien varrella 61.1699°N, 25.5678°E 1928 Suomen vapaussodan Anianpellon taistelun muistomerkki 1928.jpg
Symbioosi[1] Kustaantori, Rusthollintie 2 Vääksy 61.1722°N, 25.5483°E 2015 Symbioosi Kantosen Puutyo Asikkala 2015.JPG
Tuohiukko[7] Tallukan edessä, Tallukantie 1 61.1655°N, 25.5639°E Pekkarinen, ErkkiErkki Pekkarinen (2005) 2017 Erkki Pekkarinen Tuohiukko 2005.JPG
Vaikeiden aikojen muistomerkki menneiden sukupolvien työlle (talvi- jatkosota 1939-1945, itsenäistymisvaiheet 1917-1918, nälkävuodet 1867-1868, kanavan rakentaminen 1868-1871, isoviha 1713-1721)[8][2] Vääksyn kanavan puisto, Kanavatie 21 Vääksy 61.1768°N, 25.5363°E Sipponen, HeikkiHeikki Sipponen 1977 Vaikeiden aikojen muistomerkki.jpg
Valtioneuvos Danielson-Kalmarin patsas[2] Kalmarin puisto, Kalmarintie 8; Vanha Vääksy Vääksy 61.1737°N, 25.5352°E Aaltonen, WäinöWäinö Aaltonen 1963 Waino Aaltonen Danielson Kalmarin patsas 1963.JPG
Vapaussoturien muistomerkki[2] Asikkalan hautausmaa, Pulkkilantie 50 Asikkalan kirkonkylä 61.21°N, 25.4902°E
Veteraanien muistomerkki Kalmarintie 10 61.1745°N, 25.536°E Ojonen, UntoUnto Ojonen 1987 Unto Ojonen Veteraanien muistomerkki 1987.JPG

LähteetMuokkaa