Luettelo Amerikan suurimmista metropolialueista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Amerikan suurimmista metropolialueista. Luettelossa on otettu huomioon myös kaksoiskaupungit, jotka sijaitsevat kahden valtion alueella – yleensä Kanadan ja Yhdysvaltojen tai Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalla. Luettelossa on otettu huomioon Pohjois-, Etelä- ja Keski-Amerikan valtiot.

LuetteloMuokkaa

Sija Metropolialue Väkiluku Vuosi Valtio
1 New York 23 876 155[1] 2015   Yhdysvallat
2 São Paulo 21 090 792[2] 2015   Brasilia
3 México 20 892 724[3] [4] 2015   Meksiko
4 Buenos Aires 13 693 657[5][6] 2015   Argentiina
5 Los Angeles 13 340 068[1] 2015   Yhdysvallat
6 Rio de Janeiro 12 280 702[2] 2015   Brasilia
7 Lima 9 904 727[7][8] 2015   Peru
8 Chicago 9 551 031[1] 2015   Yhdysvallat
9 Bogotá 9 286 225[9] [10] 2015   Kolumbia
10 DallasFort Worth 7 102 796[1] 2015   Yhdysvallat
11 Santiago 6 683 852[11] 2015   Chile
12 Houston 6 656 947[1] 2015   Yhdysvallat
13 Toronto 6 129 934[12] 2015   Kanada
14 Washington 6 097 684[1] 2015   Yhdysvallat
15 Philadelphia 6 069 875[1] 2015
16 Miami 6 012 331[1] 2015
17 Belo Horizonte 5 829 923[2] 2015   Brasilia
18 Atlanta 5 710 795[1] 2015   Yhdysvallat
19 Caracas 5 322 310[13][14][15] 2015   Venezuela
20 Guadalajara 4 796 603 2015   Meksiko
21 Boston 4 774 321[1] 2015   Yhdysvallat
22 San Francisco–Oakland 4 656 132[1] 2015
23 Phoenix 4 574 531[1] 2015
24 RiversideSan Bernardino 4 489 159[1] 2015
25 Monterrey 4 475 949 2015   Meksiko
26 Detroit 4 302 043[1] 2015   Yhdysvallat
27 Porto Alegre 4 258 926[2] 2015   Brasilia
28 Brasília 4 201 737[2] 2015
29 Montreal 4 060 692[12] 2015   Kanada
30 Fortaleza 3 985 297[2] 2015   Brasilia
31 Salvador 3 953 290[2] 2015
32 Recife 3 914 397[2] 2015
33 Medellín 3 777 009[9] [10] 2015   Kolumbia
34 Seattle 3 733 580[1] 2015   Yhdysvallat
35 Santo Domingo 3 658 648 2015   Dominikaaninen tasavalta
36 MinneapolisSaint Paul 3 524 583[1] 2015   Yhdysvallat
37 Curitiba 3 502 804[2] 2015   Brasilia
38 San Diego 3 299 521[1] 2015   Yhdysvallat
39 Campinas 3 094 181[2] 2015   Brasilia
40 TampaSt. Petersburg 2 975 225[1] 2015   Yhdysvallat
41 Guayaquil 2 952 159[16] [17] 2015   Ecuador
42 PueblaTlaxcala 2 941 988 2015   Meksiko
43 Cali 2 911 278[9] [10] 2015   Kolumbia
44 Denver 2 814 330[1] 2015   Yhdysvallat
45 St. Louis 2 811 588[1] 2015
46 Baltimore 2 797 407[1] 2015
47 Guatemala 2 749 161 2015   Guatemala
48 Quito 2 653 330[18] [17] 2015   Ecuador
49 Port-au-Prince 2 618 89 2015   Haiti
50 Maracaibo 2 576 836[15] 2015   Venezuela

LähteetMuokkaa

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u Annual Estimates of the Resident Population: April 1, 2010 to July 1, 2015 March 2016. United States Census Bureau, Population Division. Viitattu 25.4.2016.
  2. a b c d e f g h i j IBGE releases population estimates of the municipalities in 2015 25.8.2015. IBGE. Viitattu 25.4.2016.
  3. Delimitación de las zonas metropolitanas de México 2010 Consejo Nacional de Población. Viitattu 25.4.2016.
  4. Encuesta Intercensal 2015: Tabulados - descarga INEGI. Viitattu 8.11.2016.
  5. Población estimada al 1 de julio de cada año calendario por sexo, según comuna. Ciudad Autónoma de Buenos Aires. Años 2010-2025 INDEC. Viitattu 23.4.2016.
  6. Población estimada al 1 de julio de cada año calendario por sexo, según partido. Provincia de Buenos Aires. Años 2010-2025 INDEC. Viitattu 23.4.2016.
  7. PERÚ: LISTADO DE DISTRITOS QUE CONFORMAN LAS CIUDADES PRINCIPALES, SEGÚN DEPARTAMENTO November 2010. INEI. Viitattu 23.4.2016.
  8. Cuadro Nº 11. Perú: Población total al 30 de junio, por grupos quinquenales de edad, según departamento y provincia, 2015 November 2010. INEI. Viitattu 23.4.2016.
  9. a b c Censo 2005 (PDF) DANE. Viitattu 25.4.2016.
  10. a b c ESTIMACIONES DE POBLACIÓN 1985 - 2005 Y PROYECCIONES DE POBLACIÓN 2005 - 2020 TOTAL MUNICIPAL POR ÁREA 12.5.2011. DANE. Viitattu 25.4.2016.
  11. Comunas: Actualización Población 2002-2012 y Proyecciones 2013-2020 Instituto Nacional de Estadísticas. Viitattu 25.4.2016.
  12. a b Table 1.1: Population and demographic factors of growth by census metropolitan area, Canada 10.2.2015. Statistics Canada. Viitattu 25.4.2016.
  13. Caracas 2020. Diagnóstico Mayor of the Metropolitan Area of Caracas. Viitattu 25.4.2016.
  14. Caracas: una ciudad de múltiples indefiniciones Revista Universitaria de Investigación y Diálogo Académico. Viitattu 25.4.2016.
  15. a b Proyección de la población al 30 de junio con base al censo 2011, según entidad federal y municipios, 2000-2050 Instituto Nacional de Estadística. Viitattu 23.4.2016.
  16. 3. Niveles administrativos de planificación National Secretary of Planning and Development. Viitattu 26.4.2016.
  17. a b Proyección de la Población Ecuatoriana, por años calenario, según cantones 2010-2020 Instituto Nacional de Estadística y Censos. Viitattu 23.4.2016.
  18. 2.3. General characteristics of the urban socio-ecosystem in Quito FAO. Viitattu 26.4.2016.