Avaa päävalikko

Luettelo 500 syöttöä tehneistä Korisliiga-pelaajista

Wikimedia-luetteloartikkeli
(Ohjattu sivulta Luettelo 500 syöttöä saavuttaneista Korisliiga-pelaajista)

Tämä on luettelo 500 koriin johtanutta syöttöä Suomen miesten pääsarjan runkosarjassa antaneista pelaajista. Koripalloliitto on ylläpitänyt syöttötilastoja kaudesta 1986–1987 lähtien, joten sitä aiemmin annettuja syöttöjä ei ole mukana, ja esimerkiksi Klingan ja Leen pääsarjaurien syöttömäärät olivat todellisuudessa tilastoitua suurempia.[1]

Petri Virtanen ylitti ensimmäisenä 1 500 annetun runkosarjasyötön rajan 19. maaliskuuta 2013,[2] 1 600 syötön rajan 21. joulukuuta 2013,[3] ja 1 700 syötön rajan 4. helmikuuta 2015.[4][5] Damon Williams ylitti ensimmäisenä kaksi seuraavaa satarajaa ja on tilastossa ykkösenä.

Runkosarjan ja pudotuspelien syötöt yhteen laskien Teemu Rannikko nousi tilastoykköseksi tammikuussa 2018 ohi Damon Williamsin,[6] jolla on yhteensä 2 284 syöttöä.

Damon Williams on syöttötilaston ykkösenä.

     Pelaa edelleen. Päivitetty 31. toukokuuta 2017.

Pelaaja Syötöt
1. Yhdysvaltain lippu Damon Williams 1 937
2. Suomen lippu Teemu Rannikko 1 884
3. Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bojan Sarcevic 1 836
4. Suomen lippu Petri Virtanen 1 799
5. Suomen lippu Antero Lehto 1 363
6. Suomen lippu Antto Nikkarinen 1 251
7. Suomen lippu Roope Mäkelä 1 229
8. Suomen lippu Jukka Toijala 1 082
9. Suomen lippu Kari-Pekka Klinga 1 016
10. Yhdysvaltain lippu/Suomen lippu Gerald Lee Sr. 1 000
11. Suomen lippu Jyri Lehtonen 993
12. Suomen lippu Kimi Klingberg 981
13. Suomen lippu Mikko Jalonen 959
14. Yhdysvaltain lippu Jeb Ivey 894
15. Yhdysvaltain lippu/Suomen lippu Greg Joyner 888
16. Suomen lippu Jukka Kataja 888
17. Suomen lippu Ray Ailus 863
18. Suomen lippu Sami Lehtoranta 820
19. Suomen lippu Jari Vekkilä 791
20. Suomen lippu Ilari Seppälä 783
21. Suomen lippu Petri Niiranen 778
22. Suomen lippu Roope Suonio 768
23. Yhdysvaltain lippu Marcus Grant 753
24. Suomen lippu Pasi Kauha 746
25. Suomen lippu Eldar Skamo 739
26. Suomen lippu Ilkka Vuori 737
27. Suomen lippu Jarkko Tuomala 725
28. Yhdysvaltain lippu Andre Foreman 717
29. Suomen lippu Teemu Laine 706
30. Suomen lippu Tuomas Hirvonen 702
31. Suomen lippu Ville Mäkäläinen 682
32. Suomen lippu Toni Ilmonen 671
33. Suomen lippu Petri Uronen 666
34. Suomen lippu Sami Laaksonen 663
35. Suomen lippu Sami Lähteenlahti 656
36. Suomen lippu Tuomas Iisalo 616
37. Suomen lippu Mika Kankaanpää 615
38. Suomen lippu Ilpo Jalonen 613
39. Suomen lippu Tommi Nordberg 576
40. Yhdysvaltain lippu Matthew Gibson 568
41. Suomen lippu Timo Heinonen 563
42. Suomen lippu Anssi Kinnaslampi 540
43. Suomen lippu Samu Kaaresvirta 528
44. Suomen lippu Juho Terho 516
45. Suomen lippu Timo Riihelä 512
46. Yhdysvaltain lippu Monte Cummings 511
47. Suomen lippu Pasi Riihelä 509
48. Suomen lippu Mika Mikkola 505
49. Suomen lippu Olli Nikitin 503
50. Suomen lippu Tommi Pohjola 500

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Roope Mäkelä kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen 14.1.2004. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 18.3.2013.
  2. Petri Virtanen kaikkien aikojen ensimmäisenä pelaajana 1500 syöttöön 19.3.2013. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 22.3.2013.
  3. Petri Virtanen rikkoi 1600 syötön rajan 21.12.2013. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 22.12.2013.
  4. Kataja Basket. Viitattu 5.2.2015.
  5. http://www.basket.fi/uutiset/kaikki_uutiset/?x122462=29142280
  6. Korvenkari, Mikko: Teemu Rannikko teki historiaa ja loukkaantui. Turun Sanomat, 6.1.2018, s. 24.