Avaa päävalikko

Luettelo Ähtärin järvistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Ähtärin kaupungin alueella sijaitsevista järvistä ja lammista. Luettelo ei ole täydellinen.

LuetteloMuokkaa

Nimi Pinta-ala Tilavuus Korkeus Sijainti Rantaviiva Syvyys Keskisyvyys Laskujoki Saaria Valuma-alue Virtaus Järvinumero Muuta
Hankavesi-Välivesi 12,9279 km² [1] 0,055437 km³ [1] 153,5 m [2] 62.53058°N, 24.16165°E 63,936 km [1] 16 m [1] 4,29 m [1] Inhanjoki [2] 15 [2] 870 km² [3] 8,7 m³/s [3] 35.432.1.001
Haukilampi 2,28 ha [1] 200,9 m [4] 62.56508°N, 24.50878°E 0,692 km [1] oja Hännättömänjokeen [4] 0 [4] 35.636.1.008
Hautojärvi 1,01769 km² [1] 0,00236249 km³ [1] 176,3 m [5] 62.45742°N, 24.13868°E 5,242 km [1] 9,8 m [1] 2,32 m [1] Sahinpuro [5] 0 [5] 35.487.1.009
Iso Haapajärvi 2,17774 km² [1] 0,00915676 km³ [1] 142,1 m [6] 62.50508°N, 23.91036°E 11,067 km [1] 15 m [1] 4,2 m [1] Haapajoki [6] 3 [6] 35.428.1.004
Iso Itälampi 4,72 ha [1] 215,6 m [7] 62.67208°N, 24.53234°E 0,953 km [1] oja Vehunpuroon [7] 0 [7] 35.643.1.017
Iso Vehkajärvi 1,33938 km² [1] 130,6 m [8] 62.41969°N, 23.91509°E 11,253 km [1] Pylkkäänkoski [8] 4 [8] 35.423.1.002
Jauhojärvi 2,39417 km² [1] 0,00796035 km³ [1] 148,4 m [9] 62.49807°N, 23.87687°E 8,943 km [1] 10 m [1] 3,32 m [1] Myllypuro [9] 2 [9] 12,5 km² [10] 35.428.1.006
Kivijärvi 4,25107 km² [1] 0,00620719 km³ [1] 173,6 m [11] 62.64549°N, 24.36862°E 21,563 km [1] 4,1 m [1] 1,46 m [1] Kortteisensalmi [11] 29 [11] 35.473.1.004
Kortteinen 1,06627 km² [1] 0,00049083 km³ [1] 173,5 m [12] 62.62247°N, 24.34945°E 5,17 km [1] 1,0 m [1] 0,46 m [1] Kortteisenjoki [12] 8 [12] 35.473.1.001
Liesjärvi 8,0443 km² [1] 162,1 m [13] 62.47461°N, 24.43377°E 22,968 km [1] Liesjoki [13] 5 [13] 35.484.1.001
Niemijärvi 56,973 ha [1] 209,6 m [14] 62.64608°N, 24.56316°E 5,387 km [1] Umpinaisenpuro [14] 0 [14] 35.643.1.014
Niemisvesi 14,6178 km² [1] 0,0527631 km³ [1] 168,3 m [15] 62.59622°N, 24.31831°E 42,992 km [1] 29 m [1] 3,61 m [1] Niemisjoki [15] 5 [15] 274 km² [16] 35.472.1.001
Niittylampi 2,911 ha [1] 201,1 m [17] 62.60712°N, 24.50284°E 0,817 km [1] 5,8 m [1] oja Hoikkalampeen [17] 0 [17] 35.636.1.010
Onkilampi 1,532 ha [1] 202 m [18] 62.56234°N, 24.51103°E 0,461 km [1] oja Sysilampeen [18] 0 [18] 35.636.1.007
Ouluvesi 3,96264 km² [1] 0,00780514 km³ [1] 139,8 m [19] 62.53596°N, 24.07115°E 26,491 km [1] 8,5 m [1] 1,91 m [1] Vääräkoski [19][20] 3 [19] 35.431.1.001
Paloharjunlampi 6,102 ha [1] 201,6 m [21] 62.60630°N, 24.53640°E 1,023 km [1] oja Hännättömänjokeen [21] 0 [21] 35.636.1.011
Paskolampi 2,409 ha [1] 214,9 m [22] 62.65413°N, 24.52524°E 0,839 km [1] oja Umpinaisenpuroon [22] 0 [22] 35.643.1.013
Peränne 8,87471 km² [1] 0,0036 km³ [20] 131,6 m [23] 62.47890°N, 24.00526°E 49,669 km [1] 15 m [20] 4,1 m [20] Pakarinjoki [23] 32 [23] 1102 km² [20] 8,6 m³/s [20] 35.424.1.001
Pieni Itälampi 2,462 ha [1] 214,8 m [24] 62.66712°N, 24.54335°E 0,879 km [1] oja Vehunpuroon [24] 1 [24] data-sort-value="0”| 35.643.1.015
Riutto 7,19 ha [1] 215,8 m [25] 62.67375°N, 24.54487°E 1,487 km [1] oja Pieneen Itälampeen [25] 0 [25] 35.643.1.016
Sepänlampi 1,669 ha [1] 204,8 m [26] 62.61118°N, 24.55312°E 0,486 km [1] Sepänlamminpuro [26] 0 [26] 35.636.1.003
Sysilampi 5,615 ha [1] 200,3 m [27] 62.55821°N, 24.51694°E 1,069 km [1] oja Hännättömänjokeen [27] 0 [27] 35.636.1.006
Valkealampi 2,703 ha [1] 201,9 m [28] 62.56260°N, 24.51863°E 0,62 km [1] oja Hännättömänjokeen [28] 0 [28] 35.636.1.009
Valkeinen 1,4529 km² [1] 0,00438524 km³ [1] 168,7 m [29] 62.57991°N, 24.18449°E 5,446 km [1] 6,9 m [1] 3,02 m [1] Jatapuro [29] 0 [29] 35.432.1.009
Vehunjärvi 50,781 ha [1] 0,00048455 km³ [1] 216,1 m [30] 62.67829°N, 24.51248°E 4,326 km [1] 2,5 m [1] 0,95 m [1] Vehunpuro [30] 2 [30] 35.643.1.018
Voilampi 99,58 ha [31] 0,0017289 km³ 154,3 m 62°32.178′N, 24°7.8′E 4,5 km [31] 2,9 m [31] 1,74 m Väinänpuro 35.432.1.008
Vähä Haapajärvi 1,39972 km² [1] 0,00183753 km³ [1] 132,2 m [32] 62.49314°N, 23.95846°E 13,921 km [1] 5,8 m [1] 1,31 m [1] joki Peränteeseen [32] 6 [32] 40,92 km² [10] 35.428.1.003
Ähtärinjärvi 39,8784 km² [1] 0,207675 km³ [1] 153,5 m [33] 62.69768°N, 24.06426°E 120,098 km [1] 27 m [1] 5,2 m [1] Ähtärinsalmi [33] 49 [33] 479,98 km² [34] 8,7 m³/s [3] 35.433.1.001

LähteetMuokkaa

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm SYKE: Ympäristö- ja paikkatietopalvelu (edellyttää rekisteröitymisen) Helsinki: Suomen Ympäristökeskus.
  2. a b c Kansalaisen karttapaikka: Hankavesi-Välivesi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  3. a b c Länsi-Suomen Ympäristölupavirasto: Lupapäätös nro 129/2009/4, 23.12.2009
  4. a b c Kansalaisen karttapaikka: Haukilampi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  5. a b c Kansalaisen karttapaikka: Hautojärvi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  6. a b c Kansalaisen karttapaikka: Iso Haapajärvi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  7. a b c Kansalaisen karttapaikka: Iso Itälampi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  8. a b c Kansalaisen karttapaikka: Iso Vehkajärvi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  9. a b c Kansalaisen karttapaikka: Jauhojärvi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  10. a b Nuotio, Eeva: Etelä-Pohjanmaan vedet nyt ja tulevaisuudessa, Länsi-Suomen ympäristökeskus, 2008, ISBN 978-952-11-2973-5, viitattu 7.11.2018
  11. a b c Kansalaisen karttapaikka: Kivijärvi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  12. a b c Kansalaisen karttapaikka: Kortteinen, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  13. a b c Kansalaisen karttapaikka: Liesjärvi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  14. a b c Kansalaisen karttapaikka: Niemijärvi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  15. a b c Kansalaisen karttapaikka: Niemisvesi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  16. Ouluvesi (35.431.1.001) Järviwiki. Suomen ympäristökeskus. Viitattu 16.10.2018.
  17. a b c Kansalaisen karttapaikka: Niittylampi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  18. a b c Kansalaisen karttapaikka: Onkilampi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  19. a b c Kansalaisen karttapaikka: Ouluvesi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  20. a b c d e f Länsi-Suomen ympäristölupavirasto: Lupapäätös: Patojen rakentaminen Perännejärven alivedenkorkeuksien nostamiseksi, Ähtäri, Helsinki, 18.6.2008, viitattu 16.10.2018
  21. a b c Kansalaisen karttapaikka: Paloharjunlampi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  22. a b c Kansalaisen karttapaikka: Paskolampi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  23. a b c Kansalaisen karttapaikka: Peränne, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  24. a b c Kansalaisen karttapaikka: Pieni Itälampi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  25. a b c Kansalaisen karttapaikka: Riutto, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  26. a b c Kansalaisen karttapaikka: Sepänlampi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  27. a b c Kansalaisen karttapaikka: Sysilampi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  28. a b c Kansalaisen karttapaikka: Valkealampi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  29. a b c Kansalaisen karttapaikka: Valkeinen, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  30. a b c Kansalaisen karttapaikka: Vehunjärvi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  31. a b c "Ähtärin Voilammen vesienhoitoyhdistys" voilampi.fi. Viitattu 26.7.2016.
  32. a b c Kansalaisen karttapaikka: Vähä Haapajärvi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  33. a b c Kansalaisen karttapaikka: Ähtärinjärvi, Ähtäri (sijainti kartalla) Helsinki: Maanmittauslaitos.
  34. Seppä & Tikkanen 2006: 8, 10.