Avaa päävalikko

Loudness (jap. ラウドネス, Raudonesu) on japanilainen hard rock/heavy metal -yhtye. Yhtyeen perusti vuonna 1981 japanilainen Akira Takasaki, josta tuli myöhemmin maassaan tunnettu kitaravirtuoosi.

LOUDNESS
Loudness logo.png
Loudness 2010 01.jpg
Tiedot
Tyylilaji heavy metal
Kotipaikka Japani Osaka, Japani
Laulukieli englanti
Jäsenet

Akira Takasakikitara
Minoru Niiharalaulu
Masayoshi Yamashitabasso
Masayuki Suzukirummut

Levy-yhtiö

ATCO
Nippon Columbia
Tokuma Japan

Yhtyeen vaiheetMuokkaa

Kitaristi Takasaki ja rumpali Munetaka Higuch perustivat Loudnessin vuonna 1981.[1] Loudnessin ulkomaanmenestys oli suurinta 1980-luvun puolivälissä. Vuonna 1985 julkaistu Thunder In The East -albumi nousi 74. sijalle Yhdysvaltain Billboard -listalla, mikä oli siihen astisista korkein listasijoitus miltään japanilaisyhtyeeltä. Levy säilyi listoilla 23 viikkoa. Seuraavana vuonna albumi Lightning Strikes nousi listalla sijalle 64.[2][3]

Pian vuoden 1987 Hurricane Eyes -albumin julkaisun jälkeen yhtyeen laulaja, Minoru Niihara erotettiin ja tilalle valittiin aiemmin Obsession -yhtyeessä laulanut Mike Vescera. Laulajavaihdoksen uskottiin kasvattavan yhtyeen suosiota ulkomailla, mutta näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Loudnessin suosio alkoi pikemmin hiipua niin kotimaassaan kuin ulkomailla.[3][4]

Loudness hajosi alkuperäisestä kokoonpanostaan vuonna 1988 kunnes palasi taas yhteen vuonna 2000. Jäseniin kuuluvat jälleen laulaja Minoru Niihara, kitaristi Akira Takasaki, basisti Masayoshi Yamashita sekä rumpali Munetaka Higuchi.[5]

Huhtikuussa 2008 Higuchilla todettiin maksasyöpä, johon hän menehtyi 30.11.2008[6]. Seuraavana vuonna yhtye ilmoitti jatkavansa uuden rumpalin, Masayuki Suzukin kanssa. Alkuvuodesta 2018 hän sai lievän aivoinfarktin, ja hänet korvasi kiertueella tilapäisesti Ryuichi Nishida.[7][8]

LoudnessMuokkaa

AlkuperäiskokoonpanoMuokkaa

Nykyinen kokoonpanoMuokkaa

  • Akira Takasaki - kitara - ( 1981 - )
  • Masayoshi Yamashita - basso - ( 1981 - )
  • Minoru Niihara - laulu - ( 1981 - 1988 / 2000 - )
  • Masayuki Suzuki - rummut - ( 2009 - )

MiehistövaihdoksetMuokkaa

  • Hiroyuki Tanaka - basso - ( - 1981 )
  • Mike Vescera - laulu - ( 1989 - 1991 )
  • Masayaki Yamada - laulu - ( 1991 - 2000 )
  • Taiji Sawada - basso - ( 1992 - 1993 )
  • Hirotsugu Homma - rummut - ( 1994 - 2000 )
  • Naoto Shibata - basso - ( 1994 - 2000 )
  • Munetaka Higuchi - rummut - ( 1981 -1993/ 2000 - 2008 )

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • 1981 - The Birthday Eve
  • 1982 - Devil Soldier
  • 1983 - The Law of Devil's Land
  • 1984 - Disillusion
  • 1985 - Thunder in the East
  • 1985 - Odin (EP)
  • 1986 - Lightning Strikes (sama kuin Shadows of War)
  • 1987 - Hurricane Eyes (sama kuin Strike of the Sword)
  • 1988 - Jealousy (EP)
  • 1989 - Soldier of Fortune
  • 1991 - On the Prowl
  • 1992 - Loudness
  • 1994 - Heavy Metal Hippies
  • 1997 - Ghetto Machine
  • 1998 - Dragon
  • 1999 - Engine
  • 2001 - Spiritual Canoe
  • 2001 - Pandemonium
  • 2002 - Biosphere
  • 2004 - Terror Hakuri
  • 2004 - Racing
  • 2006 - Breaking The Taboo
  • 2008 - Metal Mad
  • 2009 - The Everlasting
  • 2010 - King of Pain
  • 2011 - Eve to Dawn
  • 2012 - 2012
  • 2014 - The Sun Will Rise Again
  • 2018 - Rise to Glory

LivealbumitMuokkaa

  • 1983 - LIVE LOUD ALIVE
  • 1984 - Eurobounds
  • 1986 - 8186 Live
  • 1995 - Loud 'n Raw
  • 2001 - The Soldier's Just Came Back
  • 2009 - Munetaka Higuchi Forever Our Hero
  • 2017 - 8186 Now and Then

KokoelmatMuokkaa

  • 1996 - Masters of Loudness
  • 1997 - Very Best of Loudness
  • 2001 - ReMasterpieces Best of Loudness
  • 2004 - Rock Shocks (uudestaan äänitetty Greatest Hits)
  • 2005 -The Best of Reunion
  • 2007 - Loudness Complete Box
  • 2012 - Loudness Best Tracks: Columbia Years
  • 2012 - Loudness Best Tracks: Warner Years
  • 2012 - Loudness Best Tracks: Tokuma Japan Years
  • 2015 - Racing & Rockshocks

SingletMuokkaa

  • 1982 - Burning Love / Bad News
  • 1983 - Geraldine / In the Mirror
  • 1983 - Road Racer / Shinkiro
  • 1991 - Slap in the Face
  • 2005 - The Battleship Musashi
  • 2017 - Soul on Fire
  • 2018 - I'm Still Alive

VideografiaMuokkaa

VideotMuokkaa

  • Live-Loud-Alive: Loudness in Tokyo (1983)
  • Eurobounds (1984)
  • Thunder In The East Vol. I (1985)
  • Thunder In The East Vol. II (1985)
  • Live in Tokyo - Lightning Strikes (1986)
  • Video Loudest (1991)
  • Black Widow - Once and for All (1992)
  • Welcome to the Slaughterhouse (1992)
  • The Soldier's Just Came Back|The Soldier's Just Came Back - Live Best (2001)
  • Loudness Live: Loudness Presents Loud'n Fest Vol.1 at Club Citta (2002) - Official bootleg, series 1
  • 20th Anniversary Pandemonium Tour: Live @ NHK Hall 2001.11.25 (2002)
  • Live Biosphere (2003)
  • Loudness Live Terror 2004 (2004)
  • Rock-Shocking the Nation (2005)
  • Loudness Live in Germany - limited edition (2005)
  • Loudness Live in Seoul (2005) - Official bootleg, series 2
  • Loudness in America '06 (2006)
  • Thanks 25th Anniversary: Loudness Live at International Forum (2006)
  • Liveshocks 2008 (2008) - Official bootleg, series 3
  • The Legend of Loudness - Live Complete Best (2008)
  • Munetaka Higuchi Forever Our Hero (2009)
  • Classic Loudness Live 2009 Japan Tour the Birthday Eve - Thunder in the East (2010)

LähteetMuokkaa

  1. Loudness | Biography & History AllMusic. Viitattu 10.7.2019. (englanniksi)
  2. Loudness Billboard. Viitattu 10.7.2019.
  3. a b Loudness - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives www.metal-archives.com. Viitattu 10.7.2019.
  4. Mika Kivelä: LEVYHYLLYN TAKAA: LOUDNESS - SOLDIER OF FORTUNE (1989) LEVYHYLLYN TAKAA. sunnuntai 6. toukokuuta 2018. Viitattu 10.7.2019.
  5. Imperiumi.net www.impe.fi. Viitattu 10.7.2019.
  6. Blabbermouth: LOUDNESS Guitarist Issues Statement On Passing Of MUNETAKA HIGUCHI BLABBERMOUTH.NET. 1.12.2008. Viitattu 10.7.2019.
  7. LOUDNESSin rumpali Masayuki Suzuki toipuu aivoinfarktista JaME. 28.2.2018. Viitattu 10.7.2019.
  8. bravewords.com: LOUDNESS Drummer MASAYUKI SUZUKI Suffers Stroke; Upcoming Tour Dates To Go Ahead With Temporary Replacement bravewords.com. Viitattu 10.7.2019. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa