Avaa päävalikko

Lindsey Morgan

yhdysvaltalainen näyttelijä

Lindsey Morgan (s. 27. tammikuuta 1990 Georgia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Kristina Davisin roolista saippuasarjassa General Hospital[1][2] ja Raven Reyesin roolista post-apocalypse-sarjassa Eloonjääneet[3][4].

Lindsey Morgan
Lindsey Morgan vieraana WonderConissa vuonna 2016.
Lindsey Morgan vieraana WonderConissa vuonna 2016.
Henkilötiedot
Koko nimi Lindsey Marie Morgan
Syntynyt 27. tammikuuta 1990 (ikä 29)
Georgia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2011–
Merkittävät roolit Kristina Davis
(General Hospital)
Raven Reyes
(Eloonjääneet)
Ehdokkuudet

2013
* Daytime Emmy -palkinto

Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie
Morgan vuoden 2012 ALMA-palkintogaalassa.

Sisällysluettelo

NuoruusMuokkaa

Morgan syntyi Georgiassa George Morganille ja Alice Burciagalle vuonna 1990.[1] Hänellä on sukujuuria Meksikossa ja Irlannissa.[5] Hän kasvoi Houstonissa.

UraMuokkaa

Morgan aloitti näyttelijänuran vuonna 2011 saatuaan pääroolin elokuvasta disConnected, jossa hän esitti Maria, sosiaalisen median liikakäyttäjää. Samana vuonna Morgan sai sivuroolin Detention-elokuvasta, jossa hän esitti ilkeää cheerleaderiä nimeltä Alexis.[6]

Vuonna 2012 Morgan kiinnitettiin Kristina Davisin rooliin ABC Daytimen General Hospital –saippuasarjassa.[1][2]

Morgan vieraili Scott Brownin ohjaamassa websarjassa Destroy the Alpha Gammas vuonna 2013.[7] Hän esittää Raven Reyesiä vuonna 2014 alkaneessa The CW:n Eloonjääneet-televisiosarjassa.[3][4]

Huhtikuussa 2016 Morgan kiinnitettiin pääosaan vuonna 2017 julkaistavaan trillerielokuvaan Lasso.[8]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Huom.
2011 Detention Detention Alexis Spencer
DisCONNECTED DisCONNECTED Maria
2013 Facebook Stalking Facebook Stalking Lindsey Lyhytelokuva
Chastity Bites Chastity Bites Noemi
2014 ETXR ETXR Florence
5 Stages 5 Stages Aubrey Lyhytelokuva
2016 Casa Vita Casa Vita Ariana Televisioelokuva
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Huom.
2011 B-Sides B-Sides Jakso: She's Too Good for Everyone
Supah Ninjas Supah Ninjas Chantelle Jakso: The Magnificent
A Thin Line A Thin Line Maria Televisioelokuva
2012 Ensisilmäyksellä How I Met Your Mother Lauren Jakso: The Drunk Train
Happy Endings Happy Endings Tracy Jakso: Big White Lies
2012-2013 General Hospital General Hospital Kristina Davis 67 jaksoa
2013 Franklin & Bash Franklin & Bash Jennifer Jakso: Shoot to Thrill
The Flip Side The Flip Side 2 jaksoa
Shark Bites Shark Bites Sorority Girl 3 1 jakso
2014- Eloonjääneet The 100 Raven Reyes
2016 Yövuoro The Night Shift Kryztal Jakso: The Way Back
Webisode
Vuosi Alkuperäinen nimi Rooli Huom.
2013 Destroy the Alpha Gammas Lauren 7 jaksoa

Palkinnot ja ehdokkuudetMuokkaa

Vuosi Palkinto Kategoria Teos Lopputulos Viite
2013 Daytime Emmy -palkinto Outstanding Younger Actress in a Drama Series General Hospital Ehdokkuus [9]

LähteetMuokkaa

  1. a b c Matt Webb Mitovich: General Hospital Exclusive: Meet the New Kristina - and Get Scoop on Her New Attitude 17.4.2012. TVLine. Viitattu 18.1.2016. (englanniksi)
  2. a b SOD: GH Hires A New Kristina 17.4.2012. Soap Opera Digest. Viitattu 18.1.2016. (englanniksi)
  3. a b Philiana Ng: 'General Hospital' Alum Lands Fierce Role on CW's 'The 100' (Exclusive) 20.8.2013. The Hollywood Reporter. Viitattu 18.1.2016. (englanniksi)
  4. a b An interview with Lindsey Morgan for Season 2 of The 100 5.12.2014. Channel4. Viitattu 18.1.2016. (englanniksi)
  5. Priscilla Rodriguez: Exclusive: Lindsey Morgan Talks The CW's 'The 100' & Her Mexican-Irish Roots Latina. 14.5.2014. latina.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  6. Exclusive Interview: Lindsay Morgan on ‘The I00’ 27.11.2014. CraveOnline. Viitattu 23.1.2016. (englanniksi)
  7. "Lindsey Morgan talks life after ‘General Hospital,’ New projects ‘Destroy the alpha gammas,’ ‘The 100’" 26.9.2013. TVsource Magazine. Viitattu 18.1.2016. (englanniksi)
  8. Dave McNary: ‘The 100’ Star Lindsey Morgan Lands Lead in Thriller ‘Lasso’ (EXCLUSIVE) 18.4.2016. Variety. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  9. ANNOUNCES The 40th ANNUAL DAYTIME ENTERTAINMENT 2013. The National Academy of Television Arts & Sciences. Viitattu 18.1.2016. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa