Leelee Sobieski

Leelee Sobieski (Liliane Rudabet Gloria Elsveta Sobieski, 10. kesäkuuta 1983 New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Leelee Sobieski
Leelee Sobieski vuonna 2009.
Leelee Sobieski vuonna 2009.
Henkilötiedot
Koko nimi Liliane Rudabet Gloria Elsveta Sobieski
Syntynyt10. kesäkuuta 1983 (ikä 38)
New York, New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Adam Kimmel
Näyttelijä
Aktiivisena 1994–2012
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

UraMuokkaa

Sobieskin teki kuuluisaksi hänen roolinsa elokuvassa Deep Impact (1998) sekä modernin Lolitan rooli Stanley Kubrickin elokuvassa Eyes Wide Shut. Vaikka elokuva julkaistiin vuonna 1999, Leelee ei ollut vielä viittätoistakaan kun hänen kohtauksensa kuvattiin. Sobieski ystävystyi ohjaajan kanssa elokuvaa kuvatessa. Ranskan kansallispyhimyksen Jeanne d’Arcin rooli televisioelokuvassa Joan of Arc (1999) toi hänelle sekä Emmy-ehdokkuuden että Golden Globe -ehdokkuuden. Myös hänen tulkintansa Tosia Altmanista televisioelokuvassa Uprising (2001) poiki ehdokkuuksia.lähde?

Sobieskin ranskan kielen taito toi hänelle roolin elokuvissa A Soldier’s Daughter Never Cries (1998) ja L’Idole (2002), sekä minisarjassa Les Liaisons dangereuses (2003), jonka pääosissa esiintyvät Catherine Deneuve ja Rupert Everett. Elokuva perustuu Laclos’n klassiseen romaaniin Les Liaisons Dangereuses.lähde?

Muita Leelee Sobieskin tähdittämiä elokuvia ovat Jungle 2 Jungle (1997), Pakko olla in (1999), Here on Earth (2000), My First Mister (2001), Glass House – Painajainen sijaisperheessä (2001), Joy Ride (2001) ja Max (2002) sekä NBC:n minisarjassa Hercules (2005). Sobieski esiintyi Nicolas Cagen vastanäyttelijänä elokuvassa The Wicker Man (2006) sekä Al Pacinon kanssa elokuvassa 88 minuuttia. Sobieski näytteli myös gangsterielokuvassa Public Enemies Christian Balen ja Johnny Deppin kanssa.lähde?

YksityiselämäMuokkaa

Sobieski on kihloissa muotisuunnittelija Adam Kimmelin kanssa. Syyskuussa 2009 pari ilmoitti Sobieskin odottavan heidän ensimmäistä lastaan. Tyttö nimeltään Louisanna Ray Kimmel syntyi joulukuussa 2009.lähde?

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
1997 Jungle 2 Jungle Karen
1998 Deep Impact Sarah Hotchner
A Soldier’s Daughter Never Cries Charlotte Anne ”Channe” Willis
1999 Pakko olla in Aldys Martin
Eyes Wide Shut Milichin tytär
2000 Here on Earth Samantha ’Sam’ Cavanaugh
2001 My First Mister Jennifer (”J”)
Joy Ride Venna
Glass House – Painajainen sijaisperheessä Ruby Baker
Uprising Tosia Altman
2002 L’Idole Sarah Silver
Max Liselore von Peltz
2006 Lying Sarah
Heavens Fall Victoria Price
In a Dark Place Anna Veigh
The Wicker Man Sister Honey
Coven Narrator
The Elder Son Lolita
2007 Walk All Over Me Alberta
In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale Muriella
2008 88 minuuttia Lauren Douglas
Acts of Violence Olivia Flyn
2009 Finding Bliss Jody Balaban
Night Train Chloe
Public Enemies Polly Hamilton
2012 Branded Abby Gibbons
2016 The Last Film Festival Stalker

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
1999 Joan of Arc Joan of Arc (Jeanne d’Arc)
2003 Les Liaisons dangereuses Cécile de Volanges
2005 Hercules Deianeira
2010 Drop Dead Diva Samantha ”Sam” Colby
2011 Good Wife Alexis Symanski
2012 NYC 22 Jennifer Perry

Aiheesta muuallaMuokkaa