Avaa päävalikko

Lee Ann Remick (14. joulukuuta 1935 Quincy, Massachusetts, Yhdysvallat2. heinäkuuta 1991 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänellä oli rooleja mm. elokuvissa Erään murhan anatomia (ohj. Otto Preminger, 1959), Viinin ja ruusujen aika (ohj. Blake Edwards, 1962) sekä Ennustus (ohj. Richard Donner, 1976).

Lee Remick
Remick vuonna 1974.
Remick vuonna 1974.
Henkilötiedot
Koko nimi Lee Ann Remick
Syntynyt 14. joulukuuta 1935
Quincy, Massachusetts, Yhdysvallat
Kuollut 2. heinäkuuta 1991 (55 vuotta)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Bill Colleran (1957–1968)
Kip Gowans (1970–1991)
Näyttelijä
Aktiivisena 1953–1989
Merkittävät roolit Erään murhan anatomia
Viinin ja ruusujen aika
Ennustus
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Remickin elokuvadebyytti tapahtui vuonna 1957. Vuonna 1962 Remick oli ehdolla Oscar-palkinnon ja vuonna 1966 Tony Awardin saajaksi.

Remick kuoli 55-vuotiaana munuaissyöpään Los Angelesissa, Kaliforniassa vuonna 1991. Hän on Hollywood Walk of Famessa. Näyttelijän ensimmäinen aviomies oli Bill Colleran, jonka kanssa hänellä oli poika ja tytär. Toisen avioliiton hän solmi Kip Gowansin kanssa.

Valikoitu filmografiaMuokkaa

Vuosi Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Huomioita
1953 Armstrong Circle Theatre jakso Judy and the Brain, ensimmäinen televisiorooli
1957 A Face in the Crowd Kasvot väkijoukossa ensimmäinen elokuva
1958 The Long, Hot Summer Hehkuva kesä
1959 Anatomy of a Murder Erään murhan anatomia
1959 These Thousand Hills Kovien miesten maa
1960 Wild River Joki tulvii
1962 Days of Wine and Roses Viinin ja ruusujen aika
1962 Experiment in Terror Kestävyyskoe
1963 The Wheeler Dealers Huijareita Texasista
1963 The Running Man Mies joka katosi
1965 Baby the Rain Must Fall Polttava maa
1968 The Detective Etsivä J. L.
1969 Hard Contract Kova sopimus
1970 Sometimes a Great Notion Ei tuumaakaan
1970 Loot Kirstullinen seteleitä
1973 A Delicate Balance Herkkä tasapaino
1974 Touch Me Not Kielletty kosketus
1975 Hennessy Hennessy – maailman vaarallisin mies
1976 The Omen Ennustus
1977 Telefon Puhelin
1978 Breaking Up Eron edessä televisioelokuva
1978 The Medusa Touch Medusan kosketus
1979 The Europeans Eurooppalaiset
1980 The Competition Kilpailu
1980 The Women's Room Naistenhuone televisioelokuva
1980 Tribute Tuhlatut vuodet
1982 I Do! I Do! Tahdon, tahdon televisioelokuva
1984 A Good Sport Reilu kaveri televisioelokuva
1984 Mistral's Daughter Taiteilijan tytär minisarja
1985 Toughlove Huumevartijat televisioelokuva
1986 Emma's War Emman taistelu
1986 Of Pure Blood Puhdas veri televisioelokuva
1988 Jesse Jesse televisioelokuva
1988 The Vision The Vision - taivaskanava televisioelokuva
1989 Dark Holiday Pako helvetistä televisioelokuva
1989 Bridge to Silence Syvä hiljaisuus televisioelokuva, viimeinen elokuva

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.