Avaa päävalikko
Lea De Mae

Lea De Mae (oik. Andrea Absolonová, 26. joulukuuta 1976[1]9. joulukuuta 2004[2]) oli tšekkiläinen uimahyppääjä ja myöhemmin pornonäyttelijä, joka esiintyi yli 80 elokuvassa.

Absolonová harrasti nuorena uimahyppyjä ja pääsi Tšekin olympiajoukkueeseen.[2] Vuonna 1996 hän loukkasi kuitenkin selkänsä harjoitellessaan Atlantan kesäolympialaisiin.[2] Absolonová yritti kuntouttaa itsensä päästäkseen vuoden 2000 Sydneyn olympialaisiin, mutta selkäongelmat jatkuivat ja hän joutui lopettamaan urheilun.[2] Myöhemmin hän siirtyi alastonkuvien kautta pornonäyttelijäksi[2], taiteilijanimellä Lea De Mae. Hän toimi alalla, kunnes kuoli aivosyöpään vuonna 2004.[2] Samana vuonna hän oli ehdolla AVN-palkinnon saajaksi luokassa ”Vuoden ulkomainen naisesiintyjä” ja esiintyi myös Hustlerin syyskuun 2004 kannessa sekä sen keskiaukeamalla.[1] Hän toimi myös Penthousen mallina.[3]

FilmografiaMuokkaa

De Mae esiintyi yli 80 elokuvassa, muun muassa seuraavissa:

  • Face Dance Obsession (1999)
  • Private XXX 8 (2000)
  • Anal Addicts 2 (2001)
  • World Class Ass (2002)
  • Wet Dream Cum True 2 (2003)
  • Hot Rats (2004)

LähteetMuokkaa

  1. a b Lea De Mae Passes Away Business. 9.12.2004. AVN. Viitattu 2.9.2019. (englanniksi)
  2. a b c d e f A life like a jump from a tower Nedelni Svet. 23.7.2006. Viitattu 3.1.2009. (englanniksi)
  3. LEA DE MAE PENTHOUSE PROFILE Models. Penthouse. Viitattu 6.9.2019. (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.