Avaa päävalikko

Laura Marano

yhdysvaltalainen näyttelijä

Laura Marie Marano (s. 29. marraskuuta 1995 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat)[1] on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on parhaiten tunnettu Kate Malonen roolista televisiosarjassa Ilman johtolankaa sekä naispääosasta Disney Channelin komediasarjassa Austin ja Ally.[2]

Laura Marano
Laura Marano on KidsPickFlicks.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Laura Marie Marano
Syntynyt 29. marraskuuta 1995 (ikä 24)
Yhdysvallat Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, laulaja
Näyttelijä
Aktiivisena 2003–
Merkittävät roolit Kate Malone
(Ilman johtolankaa)
Ally Dawson
(Austin ja Ally)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
AllMovie

TaustaMuokkaa

Maranon vanhemmat ovat professori Damiano Marano ja entinen näyttelijä Ellen Marano.[3] Lauran isosisko Vanessa Marano on myös näyttelijä. Hänen äitinsä omistaa Agoura Children’s Theater –lastenteatterin, jota siskokset kutsuivat lapsina "toiseksi kodikseen".[4] Maranon isä on sukujuuriltaan italialainen.[5]

Marano on soittanut pianoa 9-vuotiaasta lähtien.[6] Alun perin hänen äitinsä ei halunnut kumpaakaan tytärtään työskentelemään viihdealan kovaan maailmaan ja toivoi, että tiukka kykytoimisto Abrams hylkäisi heidät. Yllättäen kykytoimisto halusikin sekä Lauran että Vanessan, ja tällöin he aloittivat uransa lapsinäyttelijöinä.[7]

UraMuokkaa

NäyttelijänäMuokkaa

Marano on näytellyt viisivuotiaasta lähtien.[8] Hän on ollut mukana monissa teatterituotannoissa kalifornialaisessa Stage Door -teatterissa. Maranon ensimmäinen tv-rooli oli sarjassa Ilman johtolankaa, jossa hän näytteli päähenkilön tyttäriä sisarensa Vanessan kanssa vuosina 2003–2005.

Vuonna 2007 Marano oli juontajana ja mentorina FOX-kanavan Fiksumpi kuin koululainen -ohjelmassa. Samana vuonna hän esitti komediaelokuvassa Superbad Beccaa (Martha MacIsaac) nuorena.

2011 hän sai Ally Dawsonin roolin Disney Channelin komediasarjasta Austin ja Ally.[9]

Marano on vieraillut useissa televisiosarjoissa, kuten Aavekuiskaaja, Dexter, Takaisin ruutuun, Heroes, FlashForward ja Isojen tyttöjen leikit.[1] Alvin ja pikkuoravat: Reissussa -elokuvassa Marano näyttelee hotellin lastenvahtia.[10]

Vuonna 2015 Marano ja Leigh-Allyn Baker näyttelivät Disney Channelin Bad Hair Day –elokuvaa.[11]

LaulajanaMuokkaa

Marano on laulanut neljä kappaletta Austin ja Ally -sarjan toiselle soundtrack albumille nimeltä Austin & Ally: Turn It Up.[12]

Marano ja Ross Lynch tekivät ”I Love Christmas” -kappaleen Holidays Unwrapped-levylle, joka julkaistiin Walt Disney Recordsin kautta. He lauloivat kappaleen myös vuonna 2015 Austin & Ally: Take It from the Top –soundtrackille. Marano on julkaissut myös yhden soolosinglen nimeltä ”Boombox”.

RadiossaMuokkaa

Tammikuussa 2016 Marano alkoi juontaa Radio Disney-kanavalla viikoittaista For the Record with Laura Marano -ohjelmaa.[13]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Huomioita
2003 Nemoa etsimässä Finding Nemo useita hahmoja äänirooli
2005 Sidottu The Jacket Jackie nuorena
2006 Ice Age 2 – Jäätikkö sulaa Ice Age: The Meltdown useita hahmoja äänirooli
2007 Superbad Superbad Becca nuorena
2015 A Sort of Homecoming A Sort of Homecoming Amy nuorena
Bad Hair Day Bad Hair Day Monica Reeves Disney Channel Original Movie
Alvin ja pikkuoravat: Reissussa Alvin and the Chipmunks: The Road Chip hotellin lastenvahti
2017 Lady Bird Lady Bird Diana Greenway
2019 Täydellinen kavaljeeri The Perfect Date Celia Lieberman
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Jakso(t)
2003–2006 Ilman johtolankaa Without a Trace Kate Malone 8 jaksoa
2004 Joanin salaisuus Joan of Arcadia Emily ”Night Without Stars”
2005 Tartuntavaara Medical Investigation Brooke Beck ”Tribe”
2006 Aavekuiskaaja Ghost Whisperer Audrey ”Friendly Neighborhood Ghost”
Huff – terapian tarpeessa Huff Amelia ”Black Shadows”
Dexter Dexter Debra nuorena
2007 Fiksumpi kuin koululainen Are You Smarter than a 5th Grader? tuomari / mentori kausi 1
2007–2008 Takaisin ruutuun Back to You Gracie Carr 5 jaksoa
2007–2010 The Sarah Silverman Program The Sarah Silverman Program Heather Silverman / Sarah nuorena 6 jaksoa
Ni Hao, Kai-Lan Ni Hao, Kai-Lan Mei Mei (ääni) 8 jaksoa
2008 Sinkkuisä Gary Gary Unmarried Louise Brooks
2009 Heroes Heroes Alice Shaw ”1961”
Little Monk Little Monk Lauren-serkku ”Little Monk and the Monk Cousin”
2010 True Jackson, VP True Jackson, VP Molly
FlashForward FlashForward Tracy nuorena ”Blowback”
Childrens Hospital Childrens Hospital Haley ”Frankfurthers, Allman Brothers, Death, Frankfurters”
2011–2016 Austin ja Ally Austin & Ally Ally Dawson 87 jaksoa
2012 Jessie Jessie ”Austin & Jessie & Ally All Star New Year”
2014 Randy Cunningham: Koulun ninja Randy Cunningham: 9th Grade Ninja Rachel (ääni) 4 jaksoa
Koukussa Fish Hooks Tyttöhamsteri #2 (ääni) ”Algae Day”
Liv ja Maddie Liv and Maddie Fangs ”Howl-a-Rooney”
2015 Isojen tyttöjen leikit Girl Meets World Ally Dawson ”Girl Meets World of Terror 2”
Pickle & Peanut Pickle & Peanut Veronica (ääni) ”Gory Agnes / Haunted Couch”

DiskografiaMuokkaa

Albumit

Singlet

  • ”Boombox” (2016)
  • ”La La” (2016)

[14]

PalkinnotMuokkaa

Vuosi Palkinto Kategoria Teos Lopputulos Viite
2014 Teen Choice Choice TV Actress: Comedy Austin ja Ally Ehdokkuus [15]
2015 Kids’ Choice Favourite TV Actress Voitto [16]
Remi Rising Actress A Sort of Homecoming Voitto [17]
Teen Choice Choice Summer TV Star: Female Austin ja Ally Ehdokkuus [18]
Choice TV: Chemistry (yhdessä Ross Lynchin kanssa) Ehdokkuus
2016 Kids’ Choice Favorite Female TV Star Austin ja Ally Ehdokkuus [19]
Teen Choice Choice TV Actress: Comedy Ehdokkuus
Streamy Awards Original Song Boombox Ehdokkuus

LähteetMuokkaa

  1. a b Disney – LAURA MARANO WebCite. disneychannelmedianet.com: Disney Channel. Viitattu 21.1.2016. (englanniksi)
  2. Josie Day: EXCLUSIVE: Disney’s Laura Marano Shares Secrets! hollywood.com: Hollywood.
  3. Jeffrey Dransfeldt: Agoura Hills sisters are young stars on the rise 25.1.2009. vcstar.com: Ventura Country Star. Viitattu 21.1.2016. (englanniksi)
  4. Mary-Jo Dionne: Disney Superstar Laura Marano is All That… and She Loves Dogs moderndogmagazine.com: Modern Dog. Viitattu 21.1.2016. (englanniksi)
  5. Interview: Laura Marano Viitattu 8.8.2018
  6. EXCLUSIVE: Disney’s Laura Marano Shares Secrets! hollywood.com: Hollywood. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  7. http://archive.vcstar.com/entertainment/agoura-hills-sisters-are-young-stars-on-the-rise-ep-372456892-352303971.html
  8. Vanessa & Laura Marano Interview - 2012 Teen Choice Awards 23.7.2012. youtube.com: YouTube. Viitattu 21.1.2016. (englanniksi)
  9. Erin Hill: 'My Favorite Things' with Austin & Ally's Laura Marano: Childhood Books, Xmas Gifts, and Onset Pranks Parade. 19.11.2013. parade.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  10. Jeremiah Paul: 4 Reasons Alvin and The Chipmunks: The Road Chip Is Perfect for Everyone In the Family 18.12.2015. moviepilot.com: MoviePilot. Viitattu 21.1.2016. (englanniksi)
  11. ‘Bad Hair Day’: Laura Marano, Leigh-Allyn Baker to Star in Disney Channel Original Movie 8.7.2014. variety.com: Variety. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  12. Laura Marano allmusic.com: AllMusic. Viitattu 21.1.2016. (englanniksi)
  13. Big Machine Records recording artist Laura Marano to host weekly show on Radio Disney Big Machine Label Group. 5.1.2016. bigmachinelabelgroup.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  14. Laura Marano discogs.com: Discogs. Viitattu 21.1.2016. (englanniksi)
  15. Tierney McAfee: Teen Choice Award Nominees: Selena Gomez, Austin Mahone & More 17.6.2014. hollywoodlife.com: Hollywood Life. Viitattu 21.1.2016. (englanniksi)
  16. Rebecca Macatee: 2015 Nickelodeon's Kids' Choice Awards Honor Nick Jonas, Meryl Streep: See the Complete List of Nominees! 20.2.2015. eonline.com: E!. Viitattu 21.1.2016. (englanniksi)
  17. Announcing Best Actor and Actress Nominations for WorldFest-Houston 48th robly.com. 18.4.2015. robly.com. Viitattu 21.1.2016. (englanniksi)
  18. Wave 2 Nominees! 7.7.2015. teenchoice.com: Teen Choice 2015. Viitattu 21.1.2016. (englanniksi)
  19. Lily Harrison: Kids' Choice Awards 2016 Nominations Are In: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Anna Kendrick & More Favorites Named 2.2.2016. eonline.com: E!. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa