Avaa päävalikko
Lasse Berghagen Sommarkrysset-ohjelmassa 2009.

Lars ”Lasse” Nils Berghagen (13. toukokuuta 1945[1] Enskede, Tukholma) on ruotsalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä.

UraMuokkaa

Berghagen julkaisi ensimmäisen levynsä 1965. Vuonna 1969 hän julkaisi singlen Teddybjörnen Fredriksson, josta tuli klassikko. Berghagenin muita menestyskappaleita ovat Sträck ut din hand, En kväll i juni ja Stockholm i mitt hjärta.

Berghagen voitti ruotsalaisen Melodifestivalen-kilpailun vuonna 1975 laululla Jennie, Jennie.[2] Eurovision laulukilpailussa 1975 kappale sijoittui kahdeksanneksi. Edellisvuoden Melodifestivalenissa hän sijoittui Abban jälkeen toiseksi laululla Min kärlekssång till dig.[3] Vuonna 1973 Berghagenin kynästä syntynyt pop-sävellys Ding-dong sijoittui Melodifestivalenin seitsemänneksi. Ding-dong oli Svensktoppen-hittilistalla seitsemäntoista viikkoa vuonna 1973.[4]

Berghagen isännöi jokakesäistä suosittua televisio-ohjelmaa Allsång på Skansen vuosina 1994–2003. Hänen aikanaan ohjelman katsojaluvut yli kolminkertaistuivat 600 000:sta kahteen miljoonaan.

YksityiselämäMuokkaa

Berghagen oli aviossa laulaja Barbro "Lill-Babs" Svenssonin kanssa 1965–1968. Hänen tyttärensä on näyttelijä Malin Berghagen.

DiskografiaMuokkaa

  • Lars Berghagen (1969)
  • Min värld i toner (1972)
  • Ding Dong (1973)
  • Jennie, Jennie (1975)
  • Hålligång på krogen (1975)
  • Jag ville bli någon (1976)
  • Tacka vet jag logdans (1977)
  • Det är jul (1978)
  • Tillsammans igen (1980)
  • Dagboksblad (1983)
  • Nära naturen (1988)
  • På begäran (1991)
  • Sträck ut din hand (1995)
  • Inte bara drömmar (1997)
  • Till sommaren och dig (1999)
  • Som en blänkande silvertråd (2001)
  • Det bästa med Lasse Berghagen (4-disc box) (2001)
  • Stockholm, mina drömmars stad (2002)
  • Lasses favoriter from "Allsång på Skansen" (3-disc box) (2003)
  • Lars Berghagen 20 klassiker (2004)
  • Jul i vårt hus (2004)
  • Lasse Berghagen och Sveriges Radios Symfoniorkester (2009)
  • Bara lite längtan (2011)

FilmografiaMuokkaa

  • Firmafesten (1972)
  • Dante akta're för Hajen (1978)
  • Bert - den siste oskulden (1995)

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa