Lasse Berghagen

Lars ”Lasse” Nils Berghagen (s. 13. toukokuuta 1945[1] Enskede, Tukholma) on ruotsalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä.

Lasse Berghagen Sommarkrysset-ohjelmassa 2009.

UraMuokkaa

Berghagen julkaisi ensimmäisen levynsä 1965. Vuonna 1969 hän julkaisi singlen Teddybjörnen Fredriksson, josta tuli klassikko. Berghagenin muita menestyskappaleita ovat Sträck ut din hand, En kväll i juni ja Stockholm i mitt hjärta.

Berghagen voitti ruotsalaisen Melodifestivalen-kilpailun vuonna 1975 laululla Jennie, Jennie.[2] Eurovision laulukilpailussa 1975 kappale sijoittui kahdeksanneksi. Edellisvuoden Melodifestivalenissa hän sijoittui Abban jälkeen toiseksi laululla Min kärlekssång till dig.[3] Vuonna 1973 Berghagenin kynästä syntynyt pop-sävellys Ding-dong sijoittui Melodifestivalenin seitsemänneksi. Ding-dong oli Svensktoppen-hittilistalla seitsemäntoista viikkoa vuonna 1973.[4]

Berghagen isännöi jokakesäistä suosittua televisio-ohjelmaa Allsång på Skansen vuosina 1994–2003. Hänen aikanaan ohjelman katsojaluvut yli kolminkertaistuivat 600 000:sta kahteen miljoonaan.

YksityiselämäMuokkaa

Berghagen oli aviossa laulaja Barbro "Lill-Babs" Svenssonin kanssa 1965–1968. Hänen tyttärensä on näyttelijä Malin Berghagen.

DiskografiaMuokkaa

  • Lars Berghagen (1969)
  • Min värld i toner (1972)
  • Ding Dong (1973)
  • Jennie, Jennie (1975)
  • Hålligång på krogen (1975)
  • Jag ville bli någon (1976)
  • Tacka vet jag logdans (1977)
  • Det är jul (1978)
  • Tillsammans igen (1980)
  • Dagboksblad (1983)
  • Nära naturen (1988)
  • På begäran (1991)
  • Sträck ut din hand (1995)
  • Inte bara drömmar (1997)
  • Till sommaren och dig (1999)
  • Som en blänkande silvertråd (2001)
  • Det bästa med Lasse Berghagen (4-disc box) (2001)
  • Stockholm, mina drömmars stad (2002)
  • Lasses favoriter from "Allsång på Skansen" (3-disc box) (2003)
  • Lars Berghagen 20 klassiker (2004)
  • Jul i vårt hus (2004)
  • Lasse Berghagen och Sveriges Radios Symfoniorkester (2009)
  • Bara lite längtan (2011)

FilmografiaMuokkaa

  • Firmafesten (1972)
  • Dante akta're för Hajen (1978)
  • Bert - den siste oskulden (1995)

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa