Julia Jones

yhdysvaltalainen näyttelijä

Julia Jones (s. 23. tammikuuta 1981 Boston, Massachusetts, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka näytteli ihmissutta nimeltä Leah Clearwater vuoden 2010 elokuvassa Twilight – Epäilys, joka on Twilight-elokuvasarjan kolmas elokuva. Elokuvasarja perustuu Stephenie Meyerin kirjoittaman Houkutus-kirjasarjaan.[1]

Julia Jones
Julia Jones 1.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt23. tammikuuta 1981 (ikä 40)
Yhdysvallat Boston, Massachusetts
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2003–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

YksityiselämäMuokkaa

Jones opiskeli Bostonin balettikoulussa neljävuotiaasta lähtien.[2] Hän on toiminut mallina seuraaville: Levis, Etnies, Esprit ja L'Oreal.[2][3] Jones valmistui Bostonin latinalaisesta koulusta, joka on vanhin koulu Amerikassa, ja vielä myöhemmin hän valmistui Columbian yliopistosta, tutkintonaan Englannin kieli.[2][3]

Twilight – Epäilyksen jälkeen Julia muutti New Yorkista Los Angelesiin.[4] Jones esiintyi Chuck Wicksin musiikkivideolla "Hold That Thought".[5]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Huomioita
2003 The Look Gigi
2004 Black Cloud Sammi
2007 The Reckoning Gina
2008 Hell Ride Cherokee Kisum
Three Priests Abby
California Indian April Cordova
Teho-osasto Dr. Kaya Montoya 4 jaksoa
2010 Jonah Hex Cassie
Twilight – Epäilys Leah Clearwater
2015 The Ridiculous 6 Kuuma Kettu

LähteetMuokkaa

  1. Julia Jones Cast as Leah Clearwater and BooBoo Stewart Cast as Seth Clearwater in Eclipse eclipsemovie.org. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  2. a b c Biography for Julia Jones IMDb. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  3. a b Leah Clearwater/ Julia Jones: Actor Biography twilightblog.net. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  4. Julia Jones Bio tribute.ca. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  5. Julia Jones In Chuck Wicks Music Video – Hold That Thought eclipsemovie.org. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)