Johanna Ruonala

suomalainen näyttelijä

Johanna Emilia Ruonala (s. 1982 tai 1983) on suomalainen näyttelijä, joka on näytellyt muun muassa Kiira Lahtista saippuasarjassa Salatut elämät.[3] Hänellä on ollut rooleja myös useissa muissa suomalaisissa televisiosarjoissa. Ruonala on nähty myös lukuisissa mainoksissa ja musiikkivideoissa.[4]

Johanna Ruonala
Henkilötiedot
Koko nimi Johanna Emilia Ruonala[1]
Syntynyt1982 tai 1983[2]
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2017–
Merkittävät roolit Kiira Lahtinen
(Salatut elämät)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

Ruonala on opiskellut puheviestintää Tampereen yliopistossa ja tekee väitöskirjaa intiimiviestinnästä ja sen haasteista näyttelijäntyössä.[3][5] Näyttelijäntyöstä Ruonalalla on Meisner-tekniikkaan pohjautuva koulutus.[4] Nuoruudessaan Ruonala on kilpaillut SM-tasolla pituushypyssä ja kolmiloikassa.[5]

Filmografia muokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2019 Olen suomalainen lentoemäntä
Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
2018 Ratamo toimittaja
Sunnuntailounas nainen Janin elokuvassa
Salatut elämät portsari Kaisa
2019 Jättekiva juoksuvalmentaja
Onnela casting-henkilö
Suden hetki opettaja
2019, 2020 Modernit miehet tuottaja Janina
2020 Keihäsmatkat Liisa
Syke kiinteistövälittäjä
Pohjolan laki käräjätuomari Nurmi
2020–2021 Salatut elämät Kiira Lahtinen
2021 Karuselli useita rooleja

Lähteet muokkaa

  1. Johanna Ruonala Linkedin: Johanna Ruonala. Viitattu 29.10.2021. [vanhentunut linkki]
  2. Koste, Henna: Uusi Salkkarit-kasvo Johanna Ruonala on nähty sarjassa jo aiemmin: "Omanlaisensa koekuvaus" 18.12.2020. The Voice. Viitattu 29.10.2021.
  3. a b Mettänen, Heli: Epätavallinen tie jättisarjan tähdeksi: Johanna Ruonala on uusi Salkkarit-näyttelijä! 3.12.2020. Iltalehti. Viitattu 27.10.2021.
  4. a b Bio – CV Johanna Ruonala. Viitattu 2.11.2021.
  5. a b Lundström, Nea: Johanna Ruonala paljastaa, kuinka onnistui nappaamaan halutun Salkkarit-roolin – ”Tuntui, että lahjat menivät hukkaan” 3.6.2021. Metropoli. Viitattu 29.10.2021.

Aiheesta muualla muokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.