Avaa päävalikko

Jamie Chung

yhdysvaltalainen näyttelijä

Jamie Jilynn Chung (s. 10. huhtikuuta 1983 San Francisco, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä, bloggari ja entinen televisiopersoona. Hän tuli tunnetuksi Music Television -kanavan tositelevisiosarjassa The Real World: San Diego ja vuonna 2005 kilpailijana The Real Worldin spin-off-sarjassa Real World/Road Rules Challenge: The Inferno II.[1] Myöhemmin Chung siirtyi näyttelemiseen ja on tehnyt useita rooleja elokuvissa, kuten Voitte suudella sulhasta, Sorority Row ja Kauhea kankkunen 3.

Jamie Chung
Jamie Chung vuonna 2013.
Jamie Chung vuonna 2013.
Henkilötiedot
Koko nimi Jamie Jilynn Chung
Syntynyt 10. huhtikuuta 1983 (ikä 36)
San Francisco, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Bryan Greenberg (2015)
Näyttelijä
Aktiivisena 2004–
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

NuoruusMuokkaa

Chung syntyi ja varttui San Franciscossa. Hän on toisen polven korealais-amerikkalainen. Chungin vanhemmat muuttivat Yhdysvaltoihin vuonna 1980 ja omistivat hampurilaisravintolan.[2] Chung valmistui Kalifornian yliopistosta Riversidessa vuonna 2005.[2]

YksityiselämäMuokkaa

Chung ja Bryan Greenberg alkoivat seurustella vuoden 2012 alkupuolella ja he menivät kihloihin joulukuussa 2013.[3] Lokakuussa 2015 pari meni naimisiin Halloween-juhlan aikana Santa Barbarassa.[4]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli Huom.
2007 Voitte suudella sulhasta Hooters-tyttö
2009 Dragonball Evolution Chi Chi
Sorority Row Clarie
Burning Palms Ginny Bai
2010 Oikeesti aikuiset Amber Hilliard
2011 Sucker Punch Amber
Kauhea kankkunen 2 Lauren
2012 Premium Rush Nima
The Man with the Iron Fists Lady Silk
Eden Eden
Knife Fight Kerstin
2013 Kauhea kankkunen 3 Lauren Price
7500 Suzy Lee
2014 Bad Johnson Jamie
Sin City: A Dame to Kill For Miho
Rudderless Lisa Martin
Big Hero 6 Go Go Tamago äänirooli
2015 A Year and Change Pam
Already Tomorrow in Hong Kong Ruby
2016 Flock of Dudes Katherine
Firman pikkujoulut Meghan
2017 Band Aid Cassandra Diabla
2018 1985 Carly
Televisioelokuvat
Vuosi Nimi Rooli Huom.
2009 Operaatio Prinsessa Chelsea Barnes Disney Channel Original Movie
Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Jaksot
2006 Veronica Mars flirttaileva tyttö ”Spit & Eggs”
2007 Päivien viemää Cordy Han 10 jaksoa
Teho-osasto Jin Kim ”Under the Influence”
C.S.I. New York Misty ”One Wedding and a Funeral”
Kampus Greek Tri Pi -sisar ”Liquid Courage”
”Depth Perception”
2008 Sienna ”A New Normal”
Samurai Girl Heavan minisarja
2009 Castle Romy Lee ”Hedge Fund Homeboys”
2010 Greyn anatomia Trina Paiz ”Adrift and at Peace”
2012–2016 Olipa kerran Mulan 12 jaksoa
2014 Believe Janice Channing 13 jaksoa
2015 Resident Advisors Olivia 7 jaksoa
2016– Gotham Valerie Vale 6 jaksoa
2017–2018 Big Hero 6: The Series Go Go Tomago (ääni) 21 jaksoa
2017–2019 The Gifted Clarice Fong / Blink 29 jaksoa
Videopelit
Vuosi Nimi Rooli Huom.
2009 Command & Conquer: Red Alert 3: Uprising Takara äänirooli
2011 X-Men: Destiny Aimi Yoshida
2019 Kingdom Hearts III Go Go Tomago

LähteetMuokkaa

  1. Landford Beard: 'The Real World': 20 years later, seven strangers who made their mark EW.com. 21.5.2012. Viitattu 3.11.2017. (englanniksi)
  2. a b Marlow Stern: Jamie Chung, Star of ‘Premium Rush,’ On Her Road from The Real World to Hollywood The Daily Beast. 25.8.2012. Viitattu 3.11.2017.
  3. Kathy Ehrich Dowd: Jamie Chung Engaged to Bryan Greenberg PEOPLE.com. 3.1.2014. Viitattu 3.11.2017. (englanniksi)
  4. Jamie Chung and Bryan Greenberg release first wedding picture Mail Online. 2015. Viitattu 3.11.2017.

Aiheesta muuallaMuokkaa