Avaa päävalikko

Jacqueline Taïeb

ranskalainen laulaja-lauluntekijä

Jacqueline Taïeb (s. 9. marraskuuta 1948 Tunis, Ranskan Tunisia)[1] on tunisialaistaustainen ranskalainen laulaja ja lauluntekijä. Hän saavutti suurimman suosionsa pop- ja yé-yé-laulajana Ranskassa 1960-luvulla.

Jacqueline Taïeb
Henkilötiedot
Syntynyt 9. marraskuuta 1948 (ikä 70)
Tunis, Ranskan Tunisia
Kansalaisuus Ranska
Ammatti laulaja-lauluntekijä
Muusikko
Laulukielet ranska
Aktiivisena 1967–
Tyylilajit yé-yé, pop
Soittimet ihmisääni
Aiheesta muualla
Kotisivut
MusicBrainz

Sisällysluettelo

Elämä ja uraMuokkaa

Taïeb saapui Ranskaan vanhempiensa kanssa 8-vuotiaana. 12-vuotiaana hän aloitti laulujen säveltämisen kitaransa kanssa ja vuonna 1966 kykyjenmetsästäjä löysi Taïebin hänen laulaessaan ystäviensä kanssa. Saapuessaan Pariisiin hän teki sopimuksen Impact Recordsin kanssa ja julkaisi kappaleen ”7 heures du matin” vuonna 1967, josta tuli hänen suurin hittinsä Ranskassa. Taïeb äänestettiin parhaimmaksi tulokkaaksi Midemin musiikkifestivaaleilla Cannesissa kyseisen kappaleen saaman suosion johdosta.[2] Kappale kertoo teinitytöstä, joka unelmoi Paul McCartneysta.

1970-luvun alussa Taïeb piti tauon äänittämisestä. Vuonna 1988 hän kirjoitti kappaleen ”Ready to Follow You”, josta tuli kansainvälinen hitti yhdysvaltalaiselle laulajalle Dana Dawsonille. Singleä myytiin yli 500 000 kappaletta ja albumia myytiin Ranskassa 300 000 kappaletta.[3]

DiskografiaMuokkaa

KappaleetMuokkaa

  • 1967: ”7 heures du matin”
  • 1967: ”Bienvenue au pays”
  • 1967: ”Ce soir je m’en vais”
  • 1967: ”La plus belle chanson”
  • 1967: ”Bravo”
  • 1967: ”Juste un peu d’amour”
  • 1967: ”On roule à 160”
  • 1967: ”Le cœur au bout des doigts”
  • 1967: ”Qu’est-ce qu’on se marre à la fac”
  • 1967: ”La première à gauche”
  • 1967: ”Bientôt tu l’oublieras”
  • 1967: ”Le printemps à Paris”
  • 1969: ”Bonjour Brésil”
  • 1969: ”On la connait”
  • 1969: ”À chacun sa vie”
  • 1969: ”Lui”
  • 1971: ”Il faut choisir”
  • 1971: ”Pourquoi t’es pas chez toi?”
  • 1978: ”Printemps à Djerba”
  • 1978: ”Et la vie”
  • 1979: ”Maman, jusqu’où tu m’aimes?”
  • 1979: ”Le p’tit air”
  • 1979: ”J’suis pas nette”
  • 1979: ”Qu’est-ce que je peux faire?”
  • 1980: ”Je cherche quelqu’un”
  • 1980: ”Dis-moi des bêtises”
  • 1983: ”Les chanteurs disent la vérité”
  • 1983: ”J’vais pas pleurer tout l’temps”
  • 2005: ”Mon chat”
  • 2005: ”Mon prince d’Internet”
  • 2007: ”Partir à Amsterdam”
  • 2015: ”Peace Love & Action”

LähteetMuokkaa

  1. Jacqueline Taïeb – artiste – sa discographie sur B&M Bide et Musique. Viitattu 21.4.2017. (ranskaksi)
  2. Jacqueline Taïeb : Biographie Concert.fr. Viitattu 21.4.2017. (ranskaksi)
  3. Dans Mon Café: Interview with a yé-yé girl; Jacqueline Taïeb Dansmoncafe.blogspot.com. 23.8.2006. Viitattu 21.4.2017. (englanniksi)