Avaa päävalikko

James Dewitt Yancey (7. helmikuuta 197410. helmikuuta 2006), tunnetaan myös nimillä J Dilla ja Jay Dee, oli yhdysvaltalainen musiikkituottaja, rap-artisti ja DJ. Hän kuului myös The Ummah ja Slum Village -yhtyeisiin.[1]

J Dilla
Henkilötiedot
Syntynyt 7. helmikuuta 1974
Detroit
Kuollut 10. helmikuuta 2006 (32 vuotta)
Los Angeles
Ammatti rap-artisti, musiikkituottaja, DJ
Muusikko
Taiteilijanimi J Dilla, Jay Dee, Dilla Dawg
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1992-2006
Tyylilajit hip hop, neo soul
Soittimet fonografi, sampleri, rumpukone, koskettimet, basso, rummut
Yhtyeet The Ummah, Slum Village
Levy-yhtiöt Delicious Vinyl, Counterflow, BBE, MCA, Stones Throw
Aiheesta muualla
www.j-dilla.com ja www.stonesthrow.com/jdilla

DiskografiaMuokkaa

Vuosi Artisti Albumi Levy-yhtiö
1997 Slum Village Fan-Tas-Tic (Vol. 1) Donut Boy Recordings/2006 re-release: Counterflow
2000 Slum Village Fantastic, Vol. 2 Goodvibe
2000 Slum Village (as J-88) Best Kept Secret EP Groove Attack
2000 Jay Dee F--k the Police b/w Move 12" Up Above Records
2001 Jay Dee Welcome 2 Detroit Barely Breaking Even
2003 Jay Dee Ruff Draft Mummy/Groove Attack, Stones Throw
2003 Jaylib Champion Sound Stones Throw
2006 J Dilla Donuts Stones Throw
2006 J Dilla The Shining Barely Breaking Even
2008 J Dilla Jay Love Japan Operation Unknown, official release uncertain
2009 J Dilla Jay Stay Paid Nature Sounds

LähteetMuokkaa

  1. J Dilla AllMusicissa (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa