Avaa päävalikko

Heidi Blair Pratt[1] (o.s. Montag s. 15. syyskuuta 1986, Crested Butte, Colorado) on yhdysvaltalainen tosi-TV-esiintyjä (The Hills) ja pop-laulaja. Hän on parhaiten tullut tunnetuksi The Hills -realitysarjasta. Montag on naimisissa toisen The Hills -sarjan henkilön, Spencer Prattin kanssa. Montag ja Pratt tienasivat sarjan viimeisinä kahtena vuotena noin 3 miljoona dollaria ainoastaan tekemällä tosi-TV:tä, klubiavajaisia sekä valokuvauksia.

Heidi Pratt
Heidi Pratt
Heidi Pratt
Henkilötiedot
Koko nimi Heidi Blair Pratt o.s. Montag
Syntynyt 15. syyskuuta 1986
Crested Butte, Colorado
Ammatti näyttelijä, televisiotähti, laulaja
Puoliso Spencer Pratt
Näyttelijä
Aktiivisena 2005–
Merkittävät roolit Heidi – "The Hills"
Aiheesta muualla
IMDb

Sisällysluettelo

UraMuokkaa

Pratt on syntynyt Crested Buttessa, Coloradossa. Heidi tuli tunnetuksi reality-sarjoista Laguna Beach: The Real Orange County ja The Hills The Hills sarjan aikana Pratt työskenteli Bolthouse Productions nimisessä firmassa. The Hills sarjan jälkeen Pratt on osallistunut useampaan tosi tv sarjaan, sekä työskennellyt mallina ja laulajana. Hänen kappaleitaan ovat muun muassa Body Language ja No More, joissa on mukana myös Spencer Pratt. Vuonna 2010 ilmestyi Montagin ensimmäinen studioalbumi "Superficial", joka julkaistiin pelkästään iTunesissa. Montagin kuvia on julkaistu myös Playboy -lehdessä vuonna 2009.

YksityiselämäMuokkaa

Heidi Prattin perheeseen kuuluvat vanhemmat Darlene Egelhoff ent. Montag ja Bill Montag. Hänellä on myös kolme sisarusta The Hills sarjasta tuttu Holly Montag, Sky Montag[2] sekä isänsä uudesta avioliitosta Terri O'Haran kanssa syntynyt Eric O'Hara. Eric O'Hara kuoli tapaturmaisesti vuonna 2008 pudottuaan katolta. [3] Heidin perheeseen kuuluu myös äidin uusi miesTim Egelhoff. Heidi seurusteli The hills sarjan alussa Jordan Eubanksin kanssa. Parin erottua Heidi tutustui Kristin Cavallarin kautta nykyiseen aviomieheensä Spencer Prattiin. Heidin ja Spencerin suhdetta seurattiin The Hilssissä ja se olikin yksi keskeisimmistä aiheista sarjassa. Heidi ja Spencer menivät kihloihin vuonna 2007 ja naimisiin myöhemmin vuonna 2008. vuonna 2009 Heidi ja Spencer julkaisivat kirjan nimeltä "How to Be Famous: Our Guide to Looking the Part, Playing the Press, and Becoming a Tabloid Fixture"[4]

2011 vuonna Pratt ilmoitti kirjoittavansa muistelman elämästään, sekä julkaisi EP levyn nimeltä "Dreams Come True". Life & Style lehti uutisoi, että Montagille oli tehty useita rintojen suurennusleikkauksia, jotka kuitenkin haittasivat hänen liikunnallisia harrastuksiaan.[5] 1. lokakuuta 2017 pariskunnalle syntyi poika, Gunner Stone.[6] Lapsi on Heidin ja Spencerin ensimmäinen.

FilmografiaMuokkaa

Televisio ja elokuvat
Vuosi Nimi Rooli Huom
2005 Laguna Beach: The Real Orange County Oma itsensä 6 jaksoa
2006-2010 The Hills 5 tuotantokautta
2009 Ensisilmäyksellä 1 jakso
2009 I'm a Celebrity... Get Me out of Here! Oma itsensä 8 jaksoa
2011 Famous Food! Oma itsensä
2011 Just Go with It Kimberly Ensimmäinen rooli elokuvassa
2013 Big Brother Julkkisversio Oma itsensä 11 päivää talossa
2013 Speidi: Scandals, Secrets and Surgery Oma itsensä Dokumentti
2013 After Shock: Heidi & Spencer Oma itsensä Dokumentti
2014 Vaimot vaihtoon Julkkisversio Oma itsensä
2015 Marriage Boot Camp Oma itsensä
2016 Mother/Daughter Experiment Oma itsensä

DiskografiaMuokkaa

StudioalbumitMuokkaa

Vuosi Albumin nimi
2010 Superficial

EP LevytMuokkaa

Vuosi Albumin nimi
2009 Wherever I Am
2009 Here She Is...
2012 Dreams Come True

LähteetMuokkaa

  1. Heidi and Spencer Pratt: We Faked Our Huge Fights on The Hills Us Weekly. 18.9.2012. Viitattu 13.1.2015. (englanniksi)
  2. Shira Dahvi: Heidi Montag's Mom: I Can't Pay My Bills people.com. 11.9.2010. Viitattu 2.4.2016.
  3. Stephen M Silverman: Freak Accident Claims Heidi Montag's Stepbrother people.com. 3.3.2008. Viitattu 2.4.2016.
  4. Heidi Montag: [httphttp://www.worldcat.org/title/how-to-be-famous-our-guide-to-looking-the-part-playing-the-press-and-becoming-a-tabloid-fixture/oclc/318878730&referer=brief_results How to be famous : our guide to looking the part, playing the press, and becoming a tabloid fixture] worldcat.org. 3.3.2009. Viitattu 2.4.2016.
  5. 7-päivää 35/2010. s. 27. cit. Life & Style.
  6. [1]. The Sun.