Avaa päävalikko

Heaven 17

brittiläinen synthpop-yhtye

Heaven 17 on brittiläinen synthpop-yhtye. Yhtye koostuu Martyn Waresta (kosketinsoittimet), Ian Craig Marshista (kosketinsoittimet) sekä Glenn Gregorysta (laulu).[1][2]

Heaven 17
Heaven 17 esiintymässä vuonna 2014. Vasemmalla kosketinsoittaja Martyn Ware, oikealla laulaja Glenn Gregory.
Heaven 17 esiintymässä vuonna 2014. Vasemmalla kosketinsoittaja Martyn Ware, oikealla laulaja Glenn Gregory.
Tiedot
Toiminnassa 1981–
Tyylilaji synthpop, uusi aalto
Kotipaikka Sheffield, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta
Laulukieli englanti
Jäsenet

Martyn Warekosketinsoitin
Ian Craig Marsh, kosketinsoitin
Glenn Gregory, laulu

Levy-yhtiö

EMI
Virgin

Heaven 17 syntyi Sheffieldissä, Englannissa vuonna 1981, kun Human Leaguen perustajajäsenten Waren ja Marshin muodostama British Electric Foundation aloitti yhteistyön Gregoryn kanssa. Nimensä yhtye otti Anthony Burgessin kirjasta Kellopeliappelsiini.[1][2]

Ensimmäisen albumin ensimmäinen single ”(We Don’t Need This) Fascist Groove Thang” oli pienen piirin hitti, mutta joutui BBC:n soittokieltoon nimensä takia.[1]

Kakkosalbumi The Luxury Gap (1983) sitä vastoin osoittautui yhtyeen uran suurimmaksi menestykseksi. Albumin suurimpia hittikappaleita olivat ”Temptation” ja ”Come Live with Me”.[1]

Kolmannen albumin singlet ylsivät vielä Britannian top-30-listalle, mutta suosion vähitellen hiipuessa yhtye lopetti virallisesti vuonna 1988, tehden kuitenkin kaupallisesti epäonnistuneen comebackin vuonna 1996.

Heaven 17 tekee yhä harvakseltaan keikkoja, lähinnä 1980-luvun muistelun merkeissä.

Cradle of Filth julkaisi vuonna 2006 levyllään Thornography cover-version Heaven 17:n kappaleesta ”Temptation”.

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Penthouse and Pavement (1981)
  • The Luxury Gap (1983)
  • How Men Are (1984)
  • Pleasure One (1986)
  • Endless (1986)
  • Teddy Bear, Duke & Psycho (1988)
  • The Best of (1988)
  • Higher And Higher – The Best of Heaven 17 (1993)
  • Bigger Than America (1996)
  • Before After (2005)

SingletMuokkaa

Albumilta Penthouse and PavementMuokkaa

Albumilta The Luxury GapMuokkaa

Albumilta How Men AreMuokkaa

  • ”Sunset Now” (1984)
  • ”This Is Mine” (1984)
  • ”(And That’s No Lie)” (1985)

Albumilta Pleasure OneMuokkaa

  • ”Contenders” (1986)
  • ”Trouble” (1987)

Albumilta Teddy Bear, Duke & PsychoMuokkaa

  • ”The Ballad of Go Go Brown” (1988)
  • ”Train of Love in Motion” (1988)

Albumilta Higher And Higher – The Best of Heaven 17Muokkaa

  • ”Temptation (remix)” (1992)
  • ”Fascist Groove Thang (remix)” (1993)
  • ”Penthouse and Pavement (remix)” (1993)

Albumilta Bigger Than AmericaMuokkaa

  • ”Designing Heaven” (1996)
  • ”We Blame Love” (1997)

Ei albumillaMuokkaa

  • ”The Foolish Thing to Do” (1986)
  • ”With This Ring Let Me Go” (1998)

VHSMuokkaa

  • Industrial Revolution (1984)

Aiheesta muuallaMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. a b c d Ankeny, Jason: Heaven 17 AllMusic. Viitattu 29.11.2017. (englanniksi)
  2. a b Heaven 17 Discogs. Viitattu 29.11.2017. (englanniksi)