Avaa päävalikko

Hayley Westenra

uusiseelantilainen laulajatar

Hayley Dee Westenra (s. 10. huhtikuuta 1987 Christchurch, Uusi-Seelanti) on uusiseelantilainen sopraanolaulaja.

Hayley Westenra
Hayley Westenra vuonna 2006
Hayley Westenra vuonna 2006
Henkilötiedot
Syntynyt 10. huhtikuuta 1987 (ikä 32)
Christchurch, Uusi-Seelanti
Christchurch
Ammatti muusikko, laulaja
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 2000–
Tyylilajit kelttiläinen musiikki, operatic pop, länsimainen taidemusiikki ja New Age -musiikkiView and modify data on Wikidata
Soittimet kitaraView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt Universal Music GroupView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
Kotisivut

Westenra levytti ensimmäisen demoalbuminsa nimeltä Walking in the Air ollessaan vasta 12-vuotias. Levy-yhtiö Universal tarjosi hänelle sopimusta ja hänen nimeään kantava esikoisalbumi myi Uudessa-Seelannissa lopulta triplaplatinaa. Westenra levytti samalle yhtiölle vielä joulualbumin My Gift to You.

Westenran ensimmäinen kansainvälinen albumi Pure oli menestys: se saavutti Ison-Britannian klassisen musiikin listojen ykkössijan ja myi Britanniassa tuplaplatinaa. Elokuussa 2006 Westenra liittyi vierailevana laulajana Celtic Woman -yhtyeeseen ja oli mukana yhtyeen kiertueella vuonna 2007. Westenra on myös toiminut vuodesta 2003 Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä. Hän on maailman nuorin Unicefin lähettilääksi valittu henkilö.[1]

DiskografiaMuokkaa

  • Walking in the Air  (2000, demo)
  • Hayley Westenra  (2001)
  • My Gift to You  (2001)
  • Pure  (2003, ensimmäinen kansainvälinen albumi)
  • Odyssey  (2005)
  • Live From New Zealand  (2005)
  • Treasure  (2007)
  • River of Dreams  (2008)
  • River of Dreams  (2008, Uuden-Seelannin erikoispainos, jossa neljä uutta kappaletta ja bonus-CD)
  • Hayley Sings Japanese Songs  (2008)
  • Hayley Sings Japanese Songs 2  (2009, mukana bonus-DVD Tsubomi)
  • Winter Magic  (2009, Christmas Magic Australiassa ja Uudessa-Seelannissa)
  • Paradiso  (2011, kansainvälinen albumi)
  • Hushabye  (2013)

LähteetMuokkaa

  1. Biography: Hayley Westenra Hayley Westenra. Universal Music. Viitattu 19.9.2008. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.