Harmony Korine

Harmony Korine (s. 4. tammikuuta 1973 Bolinas, Kalifornia)[1] on yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja, tuottaja, käsikirjoittaja, näyttelijä, kirjailija, taiteilija, valokuvaaja ja rullalautailija. Hän on käsikirjoittanut Larry Clarkin elokuvat Kids – tämän päivän lapsia (1995) ja Ken Park (2002) sekä ohjannut elokuvat Gummo (1997), Julien Donkey-Boy (1999), Mister Lonely (2007), Trash Humpers (2009), Spring Breakers (2012) ja The Beach Bum (2019).

Harmony Korine
Harmony Korine Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2007.
Harmony Korine Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2007.
Henkilötiedot
Syntynyt4. tammikuuta 1973 (ikä 49)
Bolinas, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti elokuvaohjaaja, tuottaja, käsikirjoittaja, näyttelijä, kirjailija, valokuvaaja, taiteilija, rullalautailija
Puoliso Rachel Korine
(vih. 2007)
Ohjaaja
Aktiivisena 1995–
Tunnetuimmat ohjaukset
Aiheesta muualla
www.harmony-korine.com/paper/main/news.html
IMDb
Elonet
Allmovie

Vuonna 2007 Korine nai näyttelijä Rachel Simonin, joka esiintyi elokuvassa Spring Breakers.[2] Heillä on kaksi lasta.[3][4]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Ohjaajana Käsikirjoittajana Muuta
1995 Kids – tämän päivän lapsia
1997 Gummo
1999 Julien Donkey-Boy
2002 Ken Park
2003 Above the Below televisiodokumentti
2007 Mister Lonely
2009 Trash Humpers
2012 Spring Breakers
2019 The Beach Bum

LähteetMuokkaa

  1. Harmony Korine Biography harmony-korine.com. Viitattu 30.11.2021. (englanniksi)
  2. Chloë Sevigny Called Harmony Korine Her "University" InStyle. Viitattu 30.11.2021. (englanniksi)
  3. 'I want to do extreme damage': Harmony Korine's third coming The Guardian. 24.2.2016. Viitattu 30.11.2021. (englanniksi)
  4. Baron, Zach: Harmony Korine Talks 'The Beach Bum,' His Wild Past, and "Cosmic America" GQ. Viitattu 30.11.2021. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.