Avaa päävalikko

Hailee Steinfeld (s. 11. joulukuuta 1996 Tarzana, Kalifornia, Yhdysvallat)[1] on yhdysvaltalainen Oscar-ehdokkaana ollut elokuvanäyttelijä, malli ja laulaja, joka nousi kuuluisuuteen elokuvan Kova kuin kivi myötä vuonna 2010. Hänellä on levytyssopimus Republic Recordsin kanssa.

Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld San Diego Comic-Con Internationalissa vuonna 2018.
Hailee Steinfeld San Diego Comic-Con Internationalissa vuonna 2018.
Henkilötiedot
Syntynyt 11. joulukuuta 1996 (ikä 22)
Yhdysvallat Tarzana, Kalifornia, Yhdysvallat
Asuinpaikka Los Angeles, Kalifornia
Ammatti näyttelijä
malli
laulaja
Näyttelijä
Aktiivisena 2007–
Aiheesta muualla
www.haileesteinfeldofficial.com
IMDb
Elonet

TaustaMuokkaa

Steinfeld syntyi Tarzanassa, Los Angelesin kaupunginosassa. Hän kasvoi Agoura Hillsissä ja myöhemmin Thousand Oaksissa. Hänen isänsä on juutalainen. Steinfeldin äiti Cheri on sisustussuunnittelija ja isä Peter personal trainer. Hänellä on vanhempi veli Griffin.[2] Steinfeld kävi kotikoulua vuodesta 2008 ja valmistui ylioppilaaksi vuonna 2015. Hänellä on filippiiniläisiä ja afroamerikkalaisia sukujuuria.

UraMuokkaa

Steinfeld innostui näyttelemisestä kahdeksanvuotiaana ja harjoiteltuaan vuoden verran hän alkoi esiintyä muun muassa mainoksissa ja lyhytelokuvissa. Hän esiintyi myös vierailevissa rooleissa televisiosarjoissa Back to You ja Sons of Tucson. Läpimurtonsa Steinfeld teki 13-vuotiaana, kun hänet valittiin usean tuhannen ehdokkaan joukosta näyttelemään Mattie Rossia Jeff Bridgesin rinnalla Coenin veljesten elokuvassa Kova kuin kivi.[1][3] Steinfeld sai roolistaan kiitosta elokuvakriitikoilta sekä muun muassa Bafta- ja Oscar-ehdokkuuden.

Vuonna 2013 Steinfeld näytteli esimerkiksi Juliaa Romeo & Julietissa, Petraa Gavin Hoodin elokuvassa Ender’s Game sekä Uusia alkuja -elokuvassa Violetia Keira Knightleyn rinnalla.

Steinfeld solmi Republic Records -yhtiön kanssa levytyssopimuksen keväällä 2015 esiinnyttyään musikaalielokuvassa Pitch Perfect 2, jossa hän lauloi kappaleen ”Flashlight”.[4] Hänen debyytti-EP:nsä HAIZ julkaistiin lokakuussa 2015.[5] Se sijoittui Billboard 200 -listalla ainoalla listaviikollaan joulukuussa 2015 sijalle 57.[6] Levyltä on julkaistu singlet ”Love Myself”, ”Rock Bottom” ja ”Starving”. Steinfeld oli myös mukana Shawn Mendesin kappaleen ”Stitches” akustisessa versiossa ja esiintyi vuonna 2015 Taylor Swiftin musiikkivideolla ”Bad Blood”.

Steinfeld on tehnyt myös mallintöitä ja esiintyi Miu Miu -muotimerkin mainoskasvona vuonna 2011.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2010 Kova kuin kivi True Grit Mattie Ross
2013 Hateship, Loveship Hateship, Loveship Sabitha
Uusia alkuja Begin Again Violet Mulligan
Romeo & Juliet Romeo & Juliet Juliet Capulet
Ender's Game Ender's Game Petra Arkanian
2014 3 Days to Kill 3 Days to Kill Zooey Renner
The Homesman The Homesman Tabitha Hutchinson
The Keeping Room The Keeping Room Louise
2015 Ten Thousand Saints Ten Thousand Saints Eliza
Pitch Perfect 2 Pitch Perfect 2 Emily Junk
Marnie – tyttö ikkunassa When Marnie Was There Anna Sasaki (ääni engl. versiossa)
Barely Lethal Barely Lethal Megan Walsh
2016 Term Life Term Life Cate Barrow
The Edge of Seventeen The Edge of Seventeen Nadine Franklin
2017 Pitch Perfect 3 Pitch Perfect 3 Emily Junk
2018 Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia Spider-Man: Into the Spider-Verse Gwen Stacy / Hämähäkki-Gwen (äänirooli)
Bumblebee Bumblebee Charlie Watson
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Rooli Jaksot
2007 Takaisin ruutuun pikkutyttö ”Gracie’s Bully”
2010 Tucsonin veljekset Bethany Springs ”Chicken Pox”

DiskografiaMuokkaa

EP:tMuokkaa

  • Haiz (2015)

SingletMuokkaa

  • ”Love Myself” (2015)
  • ”Rock Bottom” (2016)
  • ”Starving” (2016)
  • ”Most Girls” (2017)
  • ”Let Me Go” (2017)
  • ”Capital Letters” (2018)
  • ”Back to Life” (2018)

LähteetMuokkaa

  1. a b Riley, Jenelle: A Girl With 'Grit' Backstage. 8.12.2010. Viitattu 14.9.2015. (englanniksi)
  2. Strauss, Bob: "Thousand Oaks teen Hailee Steinfeld earns nods for big role in 'True Grit'" Los Angeles Daily News. 18.12.2010. Viitattu 9.1.2017. (englanniksi)
  3. Strauss, Bob: Thousand Oaks teen Hailee Steinfeld earns nods for big role in 'True Grit' Los Angeles Daily News. 18.12.2010. Viitattu 14.9.2015. (englanniksi)
  4. Stutz, Colin: Hailee Steinfeld Signs Deal With Republic Records Billboard. 21.5.2015. Viitattu 14.9.2015. (englanniksi)
  5. Hailee Steinfeld Announces EP Title & Release Date billboard.com. Viitattu 29.3.2016.
  6. Hailee Steinfeld - Chart history billboard.com. Viitattu 28.3.2016.

Aiheesta muuallaMuokkaa