Avaa päävalikko

Grzegorz Kupczyk (s. 20. marraskuuta 1958) on puolalainen laulaja ja muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten pitkästä urastaan heavy metal -yhtye Turbossa vuosina 1980-89 ja 1996-2007. Vuonna 1989 hän perusti yhdessä Maria Wietrzykowskan kanssa heavy metal -yhtye CETIn. Hän on työskennellyt myös yhtyeiden Esqarial, Chainsaw, Kruk, Non Iron, Aion, Red Pink ja Panzer X.

Grzegorz Kupczyk
Grzegorz Kupczyk, Metalmania 2005, Puola
Grzegorz Kupczyk, Metalmania 2005, Puola
Henkilötiedot
Syntynyt 20. marraskuuta 1958 (ikä 60)
Poznań
Ammatti muusikko, laulaja
Muusikko
Laulukielet englanti, puola
Aktiivisena 1982-
Tyylilajit heavy metal, thrash metal, rock, hard rock
Soittimet akustinen kitaraView and modify data on Wikidata
Yhtyeet Turbo (1982-1989, 1996-2007)
CETI (1989-)
Panzer X (2004-)
Esqarial (2004)
Levy-yhtiöt Metal Mind Productions
Aiheesta muualla
kupczyk.rockmetal.pl

19. joulukuuta 2009 julkaistiin kirja Confessions of Gregory Kupczyk, joka on laulajan elämäkerta.[1]

Sisällysluettelo

DiskografiaMuokkaa

Turbo

  • Dorosłe dzieci  (1982)
  • Smak ciszy  (1985)
  • Kawaleria Szatana  (1986)
  • Ostatni wojownik  (1987)
  • Alive!  (1988)
  • Last Warrior  (1988)
  • Epidemie  (1989)
  • Awatar  (2001)
  • Tożsamość  (2004)
  • The History  (2006)

CETI

  • Czarna róża  (1989)
  • Lamiastrata  (1992)
  • Extasy '93  (1993, live)
  • Maxi Promotion  (1995, EP)
  • Rasizm  (1994)
  • W Imiê Prawa  (1999)
  • Demony czasu  (2000)
  • Shadow of the Angel  (2003)
  • Living Angel-Life  (2004)
  • The Best from Hard Zone Vol. I  (2006)
  • The Best from Light Zone Vol. II  (2006)
  • (...) Perfecto Mundo (...)  (2007)

Dragon

  • Horde of Gog  (1989)

Panzer X

Non Iron

  • Candless & Rain  (1990)
  • Non Iron '91  (1991)

Kruk

  • Memories  (2006)

Vierailut

VideografiaMuokkaa

  • Living Shadow of the Angel  (2004, DVD)
  • Akordy Słów  (2009, DVD)

LähteetMuokkaa

  1. Daniel Wolak - Spowiedź Kupczyka wdaxrock.com. 19.12.2009. www.wdaxrock.com. Viitattu 11.1.2011. (puolaksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa