Avaa päävalikko

Gabriella Lucia Cilmi (s. 10. lokakuuta 1991 Melbourne, Australia) on australialainen pop-laulaja. Hän on parhaiten tunnettu singlestään Sweet About Me, joka julkaistiin Australiassa huhtikuussa 2008. Sama kappale on tullut tutuksi myös Rexonan TV-mainoksessa. Samana vuonna Cilmi voitti kuusi ARIA-palkintoa, muun muassa "Vuoden single"- ja "Paras naisartisti" -palkinnot.[1]

Gabriella Cilmi
Gabriella Cilmi vuonna 2010.
Gabriella Cilmi vuonna 2010.
Henkilötiedot
Syntynyt 10. lokakuuta 1991 (ikä 27)
Melbourne, Australia
Ammatti Laulaja
Muusikko
Laulukielet Englanti
Aktiivisena 2005-
Tyylilajit Pop, funk rock, R&B, country
Levy-yhtiöt Warner Music
Island Records
Xenomania
Universal Republic (Yhdysvallat)
Aiheesta muualla
www.gabriellacilmi.com

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Lessons to Be Learned (2008)
  • Ten (2010)
  • The Sting (2013)

SingletMuokkaa

  • "Sanctuary" (2007)
  • "Sweet About Me" (2008)
  • "Don't Wanna Go to Bed Now" (2008) (vain Australia)
  • "Save the Lies" (2008)
  • "Warm This Winter" (2008)
  • "On a Mission" (2010)
  • "Hearts Don't Lie" (2010)
  • "Defender / Magic Carpet Ride" (2010)
  • "The Sting" (2013)
  • "Symmetry" (2013)

LähteetMuokkaa

  1. Gabriella Cilmi Aria Awards. Viitattu 22.8.2010. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa