Avaa päävalikko

Genevieve Knight ”G.” Hannelius (s. 22. joulukuuta 1998 Boston, Massachusetts, Yhdysvallat)[1] on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja, joka tunnetaan parhaiten Avery Jenningsin roolistaan Disney Channelin tilannekomediasarjassa Dog with a Blog. Lisäksi hän on näytellyt Jo Keeneriä Disney Channelin sarjassa Onnea matkaan, Charlie!, sekä Emily Pearsonia saman kanavan elokuvassa Partioveli (Den Brother).

G. Hannelius
Hannelius vuonna 2015.
Hannelius vuonna 2015.
Henkilötiedot
Koko nimi Genevieve Knight Hannelius
Syntynyt 22. joulukuuta 1998 (ikä 20)
Yhdysvallat Boston, Massachusetts, Yhdysvallat
Asuinpaikka Los Angeles, Kalifornia
Ammatti näyttelijä, laulaja
Näyttelijä
Aktiivisena 2009–
Merkittävät roolit Avery Jennings
(Dog with a Blog)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
AllMovie

TaustaMuokkaa

Hannelius syntyi Bostonissa ja muutti Maineen kolmevuotiaana. Hänen isänsä on ruotsalainen.[2]

UraMuokkaa

Hannelius aloitti näyttelemisen neljävuotiaana paikallisessa lastenteatterissa. Myöhemmin hän osallistui useisiin koekuvauksiin ja pärjäsi niissä hyvin, minkä vuoksi hänen perheensä muutti Los Angelesiin vuonna 2008.[3]

Hannelius pääsi Disney Channelin vakionäyttelijäksi erään mainoksen kautta, jossa kanavan tuottaja huomasi hänet. Hannelius sai sivurooleja sarjoista Sonny with a Chance, Hannah Montana ja Onnea matkaan, Charlie!. Pääroolin hän sai Emmy-ehdokkaana olleesta sarjasta Dog with a Blog.[4] Lisäksi hän on tehnyt äänirooleja useissa animaatioissa.

Hannelius on julkaissut iTunesissa seitsemän musiikkikappaletta, joista useimmat ovat hänen itsensä kirjoittamia.

G. Hanneliuksella on YouTube-kanava GByGNailArt.[5] Hannelius valmistui Sierra Canyon High Schoolista toukokuussa 2017.[6]

FilmografiaMuokkaa

 
G. Hannelius Hannah Montana: The Movien ensi-illassa vuonna 2009.
Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Lisätietoa
2009 Black & Blue Black & Blue Zoe
2010 Joulukoira joulun jäljillä The Search for Santa Paws Janie
2011 Spooky Buddies Spooky Buddies Rosebud äänirooli
2012 Treasure Buddies Treasure Buddies Rosebud äänirooli
Joulukoira 2: Suuri jouluhulina Santa Paws 2: The Santa Pups Charity äänirooli
2013 Super Buddies Super Buddies Rosebud äänirooli
Televisio
Vuosi Nimi Rooli Lisätietoa
2009 Hannah Montana Tiffany Jakso: ”Jake... Another Little Piece of My Heart”
Rita Rocks Brianna Boone 5 jaksoa
Surviving Suburbia Courtney Patterson vakituinen rooli; 13 jaksoa
2009–10 Sonny with a Chance Dakota Condor 6 jaksoa
2010 Partioveli Emily Pearson Disney Channel Original Movie
2010–11 Onnea matkaan, Charlie! Jo Keener 4 jaksoa
2011 I'm in the Band Ms. Dempsey Jakso: ”Iron Weasel: The Video Game”
Lemmenkipeät Maddy Tinnelli Jakso: ”TMI”
Madison High julkaisematon pilottijakso
2012–2015 Dog with a Blog Avery Jennings Päärooli
2013 Fish Hooks Amanda äänirooli; jakso: ”A Charity Fair to Remember”[7]
2014 Jessie Mackenzie, ”Mad Mack” Jakso: ”Creepy Connie 3: The Creepening”
Sofia Ensimmäinen Lady Joy äänirooli; jakso: ”Sofia the Second”
2014–2015 Wander Over Yonder Little Bits äänirooli; jaksot: ”The Stray”, ”The Catastrophe”
2016 Roots Missy Waller minisarja; osa 2
2017 American Vandal Christa Carlyle 6 jaksoa

DiskografiaMuokkaa

  • 2011 – ”Staying Up All Night”
  • 2011 – ”Two In a Billion”
  • 2011 – ”Just Watch Me”
  • 2012 – ”Sun In My Hand”
  • 2012 – ”Paper Cut”
  • 2014 – ”Moonlight”
  • 2014 – ”Stay Away”
  • 2014 – ”Friends Do” (Dog With A Blog)
  • 2014 – ”4:45”
  • 2016 – ”Lighthouse”

LähteetMuokkaa

  1. G Hannelius Bio Disney, ABC Television Group. Viitattu 12.9.2015.
  2. Here Come The Girls! disney.co.uk: Disney Channel. Viitattu 20.1.2016. (englanniksi)
  3. G Hannelius famousbirthdays.com: Famous Birthdays. Viitattu 20.1.2016. (englanniksi)
  4. Mcnamara, Patricia: Meet G Hannelius Girl’s Life. 27.7.2010. Viitattu 19.4.2015. (englanniksi)
  5. YouTube – GByGNailArt youtube.com. youtube.com. Viitattu 20.1.2016. (englanniksi)
  6. Congrats Class of 2017: G. Hannelius Graduates High School" Twist Magazine. Viitattu 24.6.2018. (englanniksi)
  7. Fish Hooks Cast and Details tvguide.com: TV Guide. Viitattu 20.1.2016. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta G. Hannelius.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.