Federico "Fede" Álvarez (s. 9. helmikuuta 1978 Montevideo)[1] on uruguaylainen elokuvaohjaaja, -käsikirjoittaja ja -tuottaja. Hänen tunnetuin elokuvansa lienee Evil Dead (2013), joka on uudelleenfilmatisointi Sam Raimin vuoden 1981 samannimisestä elokuvasta.[2]

Fede Álvarez
Álvarez vuonna 2013.
Álvarez vuonna 2013.
Henkilötiedot
Koko nimi Federico Álvarez
Syntynyt9. helmikuuta 1978 (ikä 46)
Montevideo, Uruguay
Ammatti elokuvaohjaaja, elokuvakäsikirjoittaja, elokuvatuottaja
Ohjaaja
Aktiivisena 2001–
Tunnetuimmat ohjaukset
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Filmografia muokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Ohjaajana Käsikirjoittajana Tuottajana Huom.
2001 Los Pocillos   lyhytelokuva
2003 El Último Alevare    
2005 El Cojonudo      
2009 Ataque de Pánico!      
2013 Evil Dead    
2016 Don’t Breathe      
2018 Se mikä ei tapa    
TBA Alien: Romulus[3]    

Lähteet muokkaa

  1. FEDE ALVAREZ MOVIES Movies. Times of India. Viitattu 23.1.2023. (englanniksi)
  2. Squires, John: Fede Alvarez Celebrates 9 Years of ‘Evil Dead’ With Never-Seen Personal Polaroids Movie News. 6.4.2022. Bloody Disgusting. Viitattu 23.1.2023. (englanniksi)
  3. Massoto, Erick: Fede Álvarez's 'Alien' Project Sets Filming Start Date News. 21.12.2022. Collider. Viitattu 23.1.2023. (englanniksi)

Aiheesta muualla muokkaa

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.