Avaa päävalikko

Esbjörn Svensson (s. 16. huhtikuuta 1964 Västerås, Ruotsi14. kesäkuuta 2008 Solna[1]) oli ruotsalainen jazzpianisti ja säveltäjä.

Esbjörn Svensson
Esbjörn Svensson.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 16. huhtikuuta 1964
Västerås, Ruotsi
Kuollut 14. kesäkuuta 2008 (44 vuotta)
Solna
Ammatti pianisti, säveltäjä
Muusikko
Tyylilajit jazz
Soittimet piano
Levy-yhtiöt ACT MusicView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.est-music.com

Svensson perusti Magnus Öströmin ja Dan Berglundin kanssa Ruotsin kansainvälisesti tunnetuimman jazzyhtyeen Esbjörn Svensson Trio, myöhemmin E.S.T. Säveltäjänä ja improvisoijana Svensson oli tyylillisesti laaja-alainen, ja hänellä oli kyky vangita laajojen kuulijakuntien huomio. Svenssonia on hänen kuolemansa jälkeen verrattu muun muassa Jan Johanssoniin. Svensson sai musiikistaan useita palkintoja.

14. kesäkuuta 2008 Svensson vammautui vakavasti urheilusukelluksen yhteydessä sattuneessa onnettomuudessa Ingarön lähellä Tukholman saaristossa, ja hänet vietiin pelastushelikopterilla Karoliiniseen sairaalaan Solnaan, jossa hän myöhemmin kuoli.

DiskografiaMuokkaa

  • 1993 - When everyone has gone
  • 1997 - Winter i Venice
  • 1998 - EST plays Monk
  • 1999 - From Gagarins point of view
  • 2001 - Good morning Susie Soho
  • 2002 - Strange place for snow
  • 2003 - Seven days of falling
  • 2003 - EST Live in Stockholm
  • 2005 - Viaticum
  • 2006 - Tuesday wonderland
  • 2007 - Live in Hamburg

FilmografiaMuokkaa

  • 1995 Stora och små män (näyttelijä pianistina)
  • 2000 Det nya landet (säveltäjä)
  • 2002 In My Skin (säveltäjä)

Sävellykset (valikoima)Muokkaa

  • Vinterport
  • Waltz for the lonely ones
  • From Gagarin's Point of View

LähteetMuokkaa

  1. Jazzstjärnan Esbjörn Svensson död Svenska Dagbladet. Viitattu 15.6.2008. (ruotsiksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa