Avaa päävalikko

Erkki Kalervo Mykrä (s. 26. tammikuuta 1948 Heinola) on turkulainen kuvanveistäjä. Hän on myös tehnyt musiikkia.

Erkki Mykrä
Henkilötiedot
Syntynyt 26. tammikuuta 1948
Heinola, Suomi
Kansalaisuus Suomen lippu Suomi
Taiteilija
Ala Kuvanveistäjä
Palkinnot

Kritiikin punnus 1980,Valtion ylimääräinen taiteilijaeläke 2011

UraMuokkaa

Erkki Mykrä opiskeli Turun Taideyhdistyksen piirustuskoulussa 1969-1972. Hän myös toimi Turun Piirustuskoulun kuvanveiston opettajana 1977-1988.

Kuvataiteilijan ammatin ohessa Mykrä on toiminut muusikkona ja tehnyt omaa musiikkia yhteistyössä muun muassa Pirjo ja Matti Bergströmin kanssa. Yleisradio nimesi Mykrän vuonna 1980 "Viikon suomalaiseksi lauluntekijäksi". Mykrä julkaisi ensimmäisen LP-levynsä julkistamiskonsertissa Helsingin Tavastia-klubilla 1988.

DiskografiaMuokkaa

Singlet

  • Reino perheineen (1984), omakustanne
  • Karjalan rakastavaiset (1986)
  • Amatöörinäyttelijä (1987)
  • Hallelujaa! (1988)
  • Tyttöni poloinen (1990)
  • Itsemurha (1994)

Albumit

  • Mykrä erkki (1988)
  • Iiris (1997)

LähteetMuokkaa