Avaa päävalikko

Eddie Money

yhdysvaltalainen muusikko
Eddie Money esiintymässä vuonna 2008.

Eddie Money (oikealta nimeltään Edward Joseph Mahoney, 21. maaliskuuta 194913. syyskuuta 2019) oli yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä, kitaristi ja saksofonisti. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa ”Two Tickets to Paradise” ja ”Baby Hold On”.

ElämäMuokkaa

Eddie Money syntyi vuonna 1949 katolilaiseen irlantilaisperheeseen New Yorkissa. Hän kävi Island Trees High Schoolia ja valmistui vuonna 1967. Sen jälkeen hän seurasi isänsä, isoisänsä ja veljensä jalanjälkiä ja ryhtyi poliisiksi. Eddie oli naimisissa ja hänellä on viisi lasta.

Money kuoli 70-vuotiaana 13. syyskuuta 2019, pian sen jälkeen kun hänellä oli diagnosoitu ruokatorven syöpä.[1]

MusiikkiMuokkaa

Eddie Money julkaisi ensimmäisen levynsä vuonna 1977. Sen nimi oli Eddie Money ja se sisälsi kaksi ehkä hänen muistetuinta kappalettaan, ”Two Tickets to Paradise” ja ”Baby Hold On”. Kaiken kaikkiaan Eddie Money julkaisi 11 albumia, joista moni on myynyt kultaa tai platinaa. Eddie Moneyn musiikkityyli vaihteli pop rockin, rockin ja hard rockin välillä.

DiskografiaMuokkaa

  • Eddie Money (1977)
  • Life for the Taking (1978)
  • Playing for Keeps (1980)
  • No Control (1982)
  • Where's the Party? (1983)
  • Can't Hold Back (1986)
  • Nothing to Lose (1988)
  • Right Here (1991)
  • Love and Money (1995)
  • Ready Eddie (1999)
  • Wanna Go Back (2007)

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Halperin, Shirley: Eddie Money, ‘Two Tickets to Paradise’ Singer, Dies at 70 Variety. 13.9.2019. Viitattu 13.9.2019. (englanniksi)