Diane Kruger

Diane Heidkrüger (s. 15. heinäkuuta 1976 Algermissen, Länsi-Saksa), tunnetaan paremmin nimellä Diane Kruger, on saksalainen näyttelijä ja malli.

Diane Kruger
Diane Kruger Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2019.
Diane Kruger Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2019.
Henkilötiedot
Koko nimi Diane Heidkrüger
Syntynyt 15. heinäkuuta 1976 (ikä 43)
Algermissen, Ala-Saksi, Länsi-Saksa
Ammatti näyttelijä, malli
Puoliso
Lapset 1
Näyttelijä
Aktiivisena 1995–
Merkittävät roolit
Palkinnot
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Kruger teki elokuvadebyyttinsä vuonna 2002. Kaksi vuotta myöhemmin hän teki kansainvälisen läpimurtonsa Helenan roolissa elokuvassa Troija (2004). Elokuva nosti hänet kuuluisaksi ympäri maailman. Sen jälkeen hän on näytellyt niin ranskan- kuin englanninkielisissäkin elokuvissa.

Kruger on ollut naimisissa ranskalaisen näyttelijän Guillaume Canet’n kanssa vuosina 2001–2006. Vuosina 2006–2016 Kruger seurusteli Joshua Jacksonin kanssa.[1] Vuodesta 2016 Kruger on seurustellut näyttelijä Norman Reedusin kanssa.

Kruger toimii luksus-kellomerkki Jaeger-LeCoultren kasvoina[2] sekä meikkivalmistaja L’Oréalin mallina.[3]

Diane Kruger Venetsian elokuvajuhlilla vuonna 2009.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli Muuta
2001 Point de lendemain Agnes lyhytelokuva
2002 Duelles Sabine televisioelokuva
The Target - tähtäimessä Erika Nile
Not for or Against puhelintyttö
Mon Idole Clara Broustal
2003 24 hours Julie Wood
2004 Troija Helena
Wicker Park Lisa
Narco tyttö yökerhossa
National Treasure – kansallisaarre Abigail Chase
2005 Päivä ilman sotaa Anna Sørensen
Frankie Frankie
2006 Tiikeriprikaati Constance Radetsky
Copying Beethoven Anna Holtz
2007 Hyvästi Bafana Gloria Gregory
Days of Darkness Véronica Star
The Hunting Party Mirjana
National Treasure: Salaisuuksien kirja Abigail Chase
2008 Kaiken se kestää Lisa
2009 Lascars Cleménce Santiepi
Kunniattomat paskiaiset Bridget von Hammersmark
2010 Mr. Nobody Anna
Inhale Diane Stanton
Fringe Miranda Green
2011 Unknown Gina
2013 Vieras The Seeker / Lacey
2017 In the Fade – kuin tyhjästä Katja Sekerci
All That Divides Us Julia Keller
2018 JT LeRoy Eva
Welcome to Marwen Deja Thoris
2019 The Operative Rachel
QT8: The First Eight oma itsensä dokumenttielokuva

LähteetMuokkaa

  1. Kruger engaged to Jackson? The San Francisco Chronicle. 14.8.2009. Viitattu 29.11.2009. (englanniksi)
  2. New Boutique: Diane Kruger helps unveil Jaeger-LeCoultre's Cannes boutique Professional Watches. 28.5.2009. Viitattu 29.11.2009. (englanniksi)
  3. US Magazine: Diane Kruger Named Global Spokesmodel for L'Oreal 15. joulukuuta 2009. Viitattu 12.6.2010.

Aiheesta muuallaMuokkaa