Dia Mirza

Dia Mirza (syntymänimeltään Dia Handrich; s. 9. joulukuuta 1981 Hyderabad, Andhra Pradesh),[1] on intialainen malli ja näyttelijä, joka työskentelee pääasiassa hindinkielisissä elokuvissa. Hän oli Miss Intian toinen perintöprinsessa vuonna 2000, joten hän pääsi edustamaan maataan Miss Asia Pacific -kilpailuun, jonka hän voitti.[2] Hän teki ensiesiintymisensä näyttelijänä elokuvassa Rehnaa Hai Terre Dil Mein (2001). Myöhemmin hän näytteli menestyselokuvissa kuten Lage Raho Munna Bhai (2006) ja Sanju (2018).

Dia Mirza
Dia Mirza vuonna 2020.
Dia Mirza vuonna 2020.
Henkilötiedot
Koko nimi Dia Handrich
Syntynyt9. joulukuuta 1981 (ikä 39)
Hyderabad, Andhra Pradesh, Intia
Ammatti näyttelijä
malli
elokuvatuottaja
Puoliso
  • Sahil Sangha
    (vih. 2014; ero. 2019)
  • Vaibhav Rekhi
    (vih. 2021)
Näyttelijä
Taiteilijanimet Dia Mirza
Aktiivisena 2001–
Aiheesta muualla
diamirzaofficial.com
IMDb
AllMovie

Varhainen elämä ja yksityiselämäMuokkaa

Dia Mirza syntyi ja kasvoi Hyderabadissa. Hänen saksalainen isänsä ja bengalilainen äitinsä erosivat hänen ollessaan neljävuotias, ja molemmat menivät uusiin naimisiin. Mirza käyttää isäpuolensa sukunimeä.[3]

Mirza oli naimisissa Sahil Sanghan kanssa vuosina 2014–2019. Mirza meni naimisiin liikemies Vaibhav Rekhin kanssa hinduseremoniassa Mumbaissa 15. helmikuuta 2021.[4]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Muuta
2001 Rehna Hai Tere Dil Mein Reena Malhotra
Deewaanapan Kiran Choudhary
2002 Tumko Na Bhool Paayenge Muskaan
2003 Tehzeeb Nazneen Jamal
Pran Jaye Par Shaan Na Jaye Saundarya
Dum Kaveri
2004 Stop! Shama
Tumsa Nahin Dekha Jia Khan
Kyun…! Ho Gaya Na Preeti
2005 Naam Gum Jaayega Natasha/Gitanjali
My Brother… Nikhil Erikoisesiintyminen
Blackmail Rouva Rathod
Parineeta Gayatri
Dus Anu Dheer
Koi Mere Dil Mein Hai Simran
2006 Fight Club - Members Only Anu Chopra
Phir Hera Pheri Erikoisesiintyminen laulussa ”Pyaar Ki Chatni”
Alag Purva Rana
Lage Raho Munna Bhai Simran Singh
Prateeksha Reena Brown
2007 Honeymoon Travels Pvt. Ltd. Shilpa
Shootout at Lokhandwala Meeta Mattoo
Cash Aditi
Heyy Babyy Itsenään Erikoisesiintyminen laulussa ”Heyy Babyy”
Om Shanti Om Itsenään Erikoisesiintyminen
Dus Kahaniyaan Sia
2008 Krazzy 4 Shikha
2009 Kissan Priya Kaur
Jai Veeru Anna
Acid Factory Max
Fruit and Nut Monica Gokhale
Kurbaan Rehana
Luck by Chance Itsenään Erikoisesiintyminen
2010 Hum Tum Aur Ghost Gehna Sinha
2011 Love Breakups Zindagi Naina Kapoor Myös tuottaja
2012 Paanch Adhyay Ishita
2014 Bobby Jasoos Tuottaja
2016 Salaam Mumbai Karishma Iranilais-intialainen elokuva
2018 Sanju Manyata Dutt
2020 Thappad Shivani Fonseca
2021 Wild Dog Telugunkielinen elokuva

LähteetMuokkaa

  1. Shekhar: Shatrughan, Dia Mirza’s birthdays on Bollywood Tonite One India. 8.12.2011. Viitattu 28.11.2012. (englanniksi)
  2. Dia Mirza – Profile Femina Miss India. Viitattu 28.11.2012. (englanniksi)
  3. I took my surname Mirza from my step-father: Dia Mirza The Times of India. 14.6.2014. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  4. Sharma, Divyanshi: Who is Vaibhav Rekhi, Dia Mirza’s husband? India Today. 16.2.2021. Mumbai. Viitattu 16.2.2021. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Dia Mirza.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.