Avaa päävalikko

David Sanborn (s. 30. heinäkuuta 1945 Tampa, Florida, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen alttosaksofonisti. Hän on työskennellyt monenlaisen musiikin parissa, hänen soolotuotantonsa on tyypillisesti jazzin, instrumentaalisen popin ja rhythm and bluesin sekoittamista. Sanborn on soittanut saksofonia lukioikäisestä ja ensimmäisen sooloalbuminsa Taking Off hän julkaisi vuonna 1975.

David Sanborn
David Sanborn vuonna 2006.
David Sanborn vuonna 2006.
Henkilötiedot
Syntynyt 30. heinäkuuta 1945 (ikä 74)
Tampa
Ammatti muusikko, säveltäjä
Muusikko
Aktiivisena 1959-
Tyylilajit Jazz, fuusiojazz, funk, rock, pop, R&B
Soittimet saksofoni, piano
Yhtyeet George Benson, Hubert Laws, David Bowie, Todd Rundgren
Levy-yhtiöt Verve, GRP, Rhino, Elektra, Warner Bros., Reprise
Aiheesta muualla
www.davidsanborn.com

Sanborn on vieraiilut yhtyeineen Pori Jazz -festivaaleilla vuosina 1990 ja 1999.[1]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Taking Off  (1975)
  • David Sanborn  (1976)
  • Promise Me to the Moon  (1977)
  • Heart to Heart  (1978)
  • Hideaway  (1979)
  • Voyeur  (1981)
  • As We Speak  (1981)
  • Backstreet  (1982)
  • Straight to the Heart  (1984)
  • Double Vision, with Bob James  (1986)
  • A Change of Heart  (1987)
  • Close Up  (1988)
  • Another Hand  (1991)
  • Upfront  (1992)
  • Hearsay  (1994)
  • The Best of David Sanborn  (1994)
  • Pearls  (1995)
  • Love Songs  (1995)
  • Songs from the Night Before  (1996)
  • Inside  (1999)
  • The Essentials  (2002)
  • Time Again  (2003)
  • Closer  (2005)
  • Here And Gone  (2008)
  • Only Everything  (2010)

LähteetMuokkaa

  1. Historia: Esiintyjät B Pori Jazz. Viitattu 20.7.2013.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.