David Sanborn

yhdysvaltalainen muusikko

David William Sanborn (30. heinäkuuta 1945 Tampa, Florida, Yhdysvallat12. toukokuuta 2024[1]) oli yhdysvaltalainen alttosaksofonisti. Hän työskenteli monenlaisen musiikin parissa, ja hänen soolotuotantonsa on tyypillisesti jazzin, instrumentaalisen popin ja rhythm and bluesin sekoittamista. Sanborn soitti saksofonia lukioikäisestä asti ja ensimmäisen sooloalbuminsa Taking Off hän julkaisi vuonna 1975.

David Sanborn
David Sanborn vuonna 2008.
David Sanborn vuonna 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt30. heinäkuuta 1945
Tampa, Florida, Yhdysvallat
Kuollut12. toukokuuta 2024 (78 vuotta)
Ammatti muusikko, säveltäjä
Muusikko
Aktiivisena 1959-
Tyylilajit Jazz, fuusiojazz, funk, rock, pop, R&B
Soittimet saksofoni, piano
Yhtyeet George Benson, Hubert Laws, David Bowie, Todd Rundgren
Levy-yhtiöt Verve, GRP, Rhino, Elektra, Warner Bros., Reprise
Aiheesta muualla
www.davidsanborn.com

Sanborn vieraili yhtyeineen Pori Jazz -festivaaleilla vuosina 1990 ja 1999.[2]

Diskografia muokkaa

Albumit muokkaa

  • Taking Off  (1975)
  • David Sanborn  (1976)
  • Promise Me to the Moon  (1977)
  • Heart to Heart  (1978)
  • Hideaway  (1979)
  • Voyeur  (1981)
  • As We Speak  (1981)
  • Backstreet  (1982)
  • Straight to the Heart  (1984)
  • Double Vision, with Bob James  (1986)
  • A Change of Heart  (1987)
  • Close Up  (1988)
  • Another Hand  (1991)
  • Upfront  (1992)
  • Hearsay  (1994)
  • The Best of David Sanborn  (1994)
  • Pearls  (1995)
  • Love Songs  (1995)
  • Songs from the Night Before  (1996)
  • Inside  (1999)
  • The Essentials  (2002)
  • Time Again  (2003)
  • Closer  (2005)
  • Here And Gone  (2008)
  • Only Everything  (2010)

Lähteet muokkaa

Aiheesta muualla muokkaa

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
 
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.