Daniel Gillies

Daniel Gillies (s. 14. maaliskuuta 1976 Winnipeg, Manitoba) on kanadalais-uusiseelantilainen näyttelijä.[1][2]

Daniel Gillies
Daniel Gillies PaleyFest-tapahtumassa vuonna 2014.
Daniel Gillies PaleyFest-tapahtumassa vuonna 2014.
Henkilötiedot
Syntynyt 14. maaliskuuta 1976 (ikä 44)
Winnipeg, Manitoba, Kanada
Ammatti näyttelijä
Puoliso Rachael Leigh Cook /2004–)
Aiheesta muualla
IMDb

Gillies syntyi Winnipegissä, Kanadassa, josta hänen perheensä muutti Uuteen-Seelantiin. Hän teki ensimmäisen elokuvaesiintymisensä yhdysvaltalaisessa televisioelokuvassa Sotilaan rakastettu (A Soldier’s Sweetheart, 1998), jossa hänellä oli pieni rooli. Myöhemmin hän on esittänyt muun muassa John Jamesonia elokuvassa Spider-Man 2 – Hämähäkkimies 2 (2004). Hän on esiintynyt myös televisiosarjoissa, muun muassa sarjoissa Into the West, jossa hän esitti Ethan Biggsiä, ja Vampyyripäiväkirjat, jossa hän esitti Elijahia, yhtä vanhimmista vampyyreistä.[2][3][4]

Gillies on naimisissa näyttelijä Rachael Leigh Cookin kanssa.[3]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Nimi Rooli Lisätiedot
1998 Soldier's Sweetheart, AA Soldier's Sweetheart lääkintämies
2001 No One Can Hear You Dirk Mettcalfe
2002 Various Positions Marcel
2004 Spider-Man 2 John Jameson
Evil Remains Mark
Bride and Prejudice Johnny Wickham
2006 Sensation of Sight Dylan
2007 Captivity Gary Dexter
Matters of Life and Death Jimmy Lyhytelokuva
2008 Uncross the Stars Troy
2012 Broken Kingdom Jason '80' Myös ohjaaja ja tuottaja
2017 The Lost Wife Of Robert Durst Robert Durst
2020 Occupation: Rainfall

LähteetMuokkaa

  1. Daniel Gillies Yahoo! Movies. Viitattu 18.3.2012. (englanniksi)
  2. a b Daniel Gillies- Biography Yahoo! Movies. Viitattu 18.3.2012. (englanniksi)
  3. a b Daniel Gillies AllMovie. Viitattu 18.3.2012. (englanniksi)
  4. Bricker, Tierney: Vampire Diaries Star Daniel Gillies Reveals Where He's Headed, and the Elena Scene We Never Saw! E! Online. 17.2.2012. Viitattu 18.3.2012. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.