Clémence Poésy

Clémence Poésy (s. 3. lokakuuta 1982 Meudon, Ranska) on ranskalainen näyttelijä.

Clémence Poésy
Clémence Poésy vuonna 2014.
Clémence Poésy vuonna 2014.
Henkilötiedot
Syntynyt3. lokakuuta 1982 (ikä 38)
Meudon, Ranska
Näyttelijä
Merkittävät roolit Harry Potter ja liekehtivä pikari
Harry Potter ja kuoleman varjelukset
Palkinnot

Golden FIPA (2005)

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Poésy päätyi näyttelijäksi teatteriohjaajana ja näyttelijänä toimivan isänsä avulla. Hän aloitti näyttelemisen 14-vuotiaana. Poésy esitti kuningatar Marya kaksiosaisessa minisarjassa Ruutisalaliitto (Gunpowder, Treason & Plot), joka esitettiin televisiossa vuonna 2004. Hän sai roolistaan Golden FIPA -palkinnon. Vuonna 2005 Poésy näytteli Harry Potter -elokuvasarjan neljännessä osassa Harry Potter ja liekehtivä pikari Fleur Delacouria. Hän palasi rooliinsa vielä sarjan viimeisissä elokuvissa Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1 (2010) ja osa 2 (2011).

Syksyllä 2010 Poésy vieraili yhdysvaltalaisen Gossip Girl -televisiosarjan neljännellä tuotantokaudella Evan roolissa. Syksyllä 2013 brittiläinen Sky ja ranskalainen Canal+ alkoivat esittää tanskalais-ruotsalaiseen Siltaan perustuvaa rikossarjaa The Tunnel, jossa Poésy esittää toista päähenkilöä, Elise Wassermania[1].

FilmografiaMuokkaa

Elokuva
Vuosi Nimi Rooli
2002 Olgas Sommer Olga
2003 Bienvenue chez les Rozes Magali
2005 Harry Potter ja liekehtivä pikari Fleur Delacour
2006 Le grand Meaulnes Yvonne De Galais
2007 Le dernier gang Julie
Sans moi Lise
2008 Kukkoilijat Chloe
La troisième partie du monde Emma
2009 Heartless Tia
2010 Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1 Fleur Delacour
Lullaby for Pi Pi
127 tuntia Rana
Pièce montée Bérengère
Le mystère Valentine
2011 Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 Fleur Delacour
Jeanne captive Jeanne d’Arc
2013 Viimeinen rakkaus Pauline Laubie
2014 GHB: To Be or Not to Be La fille de New York
2015 Le grand jeu Laura Haydon
The Ones Below – Alakertalaiset Kate
2016 Two is a family Kristin
2020 Tenet Laura

Televisio
Vuosi Sarja Rooli Jaksot
1999 Un homme en colère Hélène 2
2000 Les monos Julia 1
2005 Revelations E.C. (mini­sarja)
2007 Sota ja rauha (War and Peace) Natasha Rostova (mini­sarja)
2010 Gossip Girl Eva Coupeau 4
2012 Mustarastas laulaa (Birdsong) Isabelle Azaire 2
2013–2018 The Tunnel Elise Wassermann 18
Televisioelokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2001 Kesäyön tähti (Tania Boréalis ou L'étoile d'un été) Maguy
2003 Carnets d'ados - La vie quand même Jessica
2004 Ruutisalaliitto (Gunpowder, Treason & Plot) kuningatar Mary
2006 Sartre & de Beauvoir (Les amants du Flore) Lumi
2012 Ontto kruunu: Rikhard II kuningatar

LähteetMuokkaa

  1. Plunkett, John: Sky's remake of The Bridge is set in the Channel tunnel – in English and French The Guardian. 13.10.2013. Viitattu 18.11.2013. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.