Bunny Wailer

jamaikalainen muusikko

Bunny Wailer, joka tunnettiin myös nimellä Bunny Livingston, (oik. Neville O'Riley Livingston, 10. huhtikuuta 1947 Kingston, Jamaika2. maaliskuuta 2021 Kingston, Jamaika[1]) oli jamaikalainen reggaemuusikko ja lauluntekijä sekä yksi The Wailers -yhtyeen alkuperäisjäsenistä.[2]

Bunny Wailer
Bunny Wailer Reggae Geel -konsertissa vuonna 2014.
Bunny Wailer Reggae Geel -konsertissa vuonna 2014.
Henkilötiedot
Syntynyt10. huhtikuuta 1947
Kingston, Jamaika
Kuollut2. maaliskuuta 2021 (73 vuotta)
Kingston, Jamaika
Ammatti laulaja, lauluntekijä, perkussionisti
Muusikko
Taiteilijanimi Bunny Wailer, Bunny Livingston
Tyylilajit reggae, roots reggae
Soittimet bongorummut, congarummut
Yhtyeet The Wailers
Levy-yhtiöt Island RecordsView and modify data on Wikidata

ElämäkertaMuokkaa

Bunny Wailer ja Bob Marley kasvoivat samassa perheessä, vaikka he eivät olleet veljeksiä. Bunnyn isä Thaddeus ”Toddy” Livingston eli Bobin äidin Cedella Bookerin kanssa, ja heillä oli myös tytär, Pearl Livingston. Wailer perusti Marleyn ja Peter Toshin kanssa The Wailers -yhtyeen vuonna 1963. Hänen roolinsa yhtyeen laulajana ja lauluntekijänä jäi jonkin verran Marleyn ja Toshin varjoon. Wailerin 1960-luvulla yhtyeelle tekemät kappaleet olivat gospel- ja Curtis Mayfield -vaikutteisia.[2]

Wailer jätti The Wailersin vuonna 1973 ja ryhtyi soolouralle. Hän levytti niin omia kappaleitaan kuin myös versioitaan vanhoista Wailersin kappaleista. Hänelle myönnettiin vuosina 1990, 1994 ja 1996 Grammy-palkinto vuoden parhaasta reggae-albumista. Wailer on uskonnoltaan rastafari.[2]

SoolodiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Blackheart Man (1976) Island/Solomonic
  • Protest (1977) Island/Solomonic
  • Struggle (1978) Solomonic
  • Dubd'sco vol.1 (1978) Solomonic
  • In I Father's House (1979) Solomonic
  • Dubd'sco vol.2 (1981) Solomonic
  • Rock 'n' Groove (1981) Solomonic
  • Sings the Wailers (1981) Island/Solomonic
  • Tribute (1981) Solomonic
  • Hook Line & Sinker (1982) Solomonic
  • Roots Radics Rockers Reggae (1983) Shanachie
  • Marketplace (1985) Solomonic
  • Live! (1986) Solomonic
  • Rootsman Skanking (1987) Shanachie
  • Liberation (1988) Shanachie
  • Time Will Tell: A Tribute to Bob Marley (1990) Shanachie
  • Gumption (1990) Shanachie
  • The Never Ending Wailers (1991)
  • Dance Massive (1992)
  • Just Be Nice (1993) RAS
  • Hall of Fame: A Tribute to Bob Marley (1996) RAS
  • Communication (2000) Solomonic/Tuff Gong
  • Rule Dance Hall (2002) Shanachie
  • World Peace (2003) Solomonic
  • Rub A Dub (2007) Solomonic
  • Cross Culture (2009) Solomonic
  • Combinations Vol.1 (2009) Solomonic
  • Blackheart Man (Remastered & Extended) (2009) Solomonic
  • Reincarnated Souls (2013)
  • Dub Fi Dub (2018)

KokoelmatMuokkaa

  • Retrospective (1995) Shanachie
  • Winning Combinations: Bunny Wailer & Dennis Brown (2002) Universal Special Products (Dennis Brownin kanssa)
  • Crucial Roots Classics (2005) RAS
  • The Wailers Legacy (2006) Solomonic (Bunny Wailer & The Wailers)

DVD:tMuokkaa

  • Live (2005) Video Music, Inc.

Vierailut DVD -kokoelmillaMuokkaa

  • A Reggae Session (1988) Sony BMG, features "Roots, Radics, Rockers and Reggae" and "Rise and Shine"

LähteetMuokkaa

  1. Bunny Wailer is dead Jamaica Observer. 2.3.2021. Viitattu 2.3.2021. (englanniksi)
  2. a b c Bunny Wailer Biography Starpulse.com. Viitattu 7.1.2014.

Aiheesta muuallaMuokkaa