Bruce Campbell

yhdysvaltalainen näyttelijä

Bruce Lorne Campbell (s. 22. kesäkuuta 1958, Royal Oak, Michigan, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan muun muassa pääroolistaan Evil Dead -elokuvasarjassa.

Bruce Campbell
Bruce Campbell vuonna 2014.
Bruce Campbell vuonna 2014.
Henkilötiedot
Koko nimi Bruce Lorne Campbell
Syntynyt 22. kesäkuuta 1958 (ikä 62)
Royal Oak, Michigan, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Christine Deveau (1983–1989)
Ida Gearon (1991–)
Näyttelijä
Aktiivisena 1972–
Merkittävät roolit Ash Williams
(Evil Dead)
Sam Axe
(Burn Notice)
Aiheesta muualla
www.bruce-campbell.com
IMDb
Elonet

Campbellilla on rooleja muun muassa elokuvissa Pimeyden armeija (1992), Bubba Ho-Tep (2002) ja Sky High (2005). Elokuvien lisäksi Campbell on esiintynyt useissa televisiosarjoissa, kuten Veijari nimeltä Brisco, Burn Notice, Hercules, Xena ja Ash vs. Evil Dead. Hän on myös tehnyt äänirooleja animaatioihin ja videopeleihin. Campbell on kirjoittanut kirjat If Chins Could Kill: Confessions of a B Movie Actor (2002) ja Make Love the Bruce Campbell Way (2005).

Valikoitu filmografiaMuokkaa

 
Bruce Campbell vuonna 2013.
Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli Muuta
1978 Within the Woods Bruce lyhytelokuva; myös vastaavana tuottajana
1981 Evil Dead Ash Williams myös vastaavana tuottajana
1987 Evil Dead II myös aputuottajana
1988 Mielipuoli kyttä Jack Forrest
1990 Mielipuoli kyttä 2
Darkman Final Shemp cameorooli
1991 Lunatics: A Love Story Ray myös tuottajana
1992 Pimeyden armeija Ash Williams myös aputuottajana
1996 Pako L.A:sta Beverly Hillsin korkein lääkintäviranomainen
2002 Spider-Man – hämähäkkimies Quentin Beck cameorooli
Bubba Ho-Tep Elvis Presley
2004 Spider-Man 2 – Hämähäkkimies 2 Quentin Beck cameorooli
2005 Sky High Boomer
2007 Spider-Man 3 – Hämähäkkimies 3 Quentin Beck cameorooli
2009 Poutapilviä ja lihapullakuuroja pormestari Shelbourne äänirooli
2011 Autot 2 Rodi Ruuti Riski
2013 Mahtava Oz Winkie Guard cameorooli
Evil Dead Ash Williams kreditoimaton cameorooli
Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Muuta
1993–1994 Veijari nimeltä Brisco Brisco County Jr. 27 jaksoa
1995–1999 Hercules Autolycus 10 jaksoa; myös ohjasi 7 jaksoa
1996–1999 Xena 8 jaksoa; myös ohjasi 2 jaksoa
2000 Jack of All Trades Jack Stiles / Daring Dragoon 22 jaksoa; myös vastaavana aputuottajana
2007–2013 Burn Notice Sam Axe 111 jaksoa
2015–2018 Ash vs Evil Dead Ash Williams 30 jaksoa; myös vastaavana tuottajana
2015 Fargo Ronald Reagan 2 jaksoa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.