Baker House

Baker House on yksi bostonilaisen yliopiston Massachusetts Institute of Technology (MIT) opiskelija-asuntoloista. Alvar Aalto suunnitteli sen opettaessaan MIT:ssä vuonna 1946.[1]

MIT Baker House Dormitory (34321178075).jpg

Aaltoileva rakennus sijaitsee Charlesjoen rannalla. Aalto pyrki saamaan opiskelijoille niin paljon jokinäköalaa kuin mahdollista. Pohjoispuolella, josta ei näe joelle, on asuinhuoneiden sijasta porraskäytävä.[2]

LähteetMuokkaa

  1. Baker House dorm getting major renovations MIT News. 1998. Viitattu 22.2.2018. (englanniksi)
  2. AD Classics: MIT Baker House Dormitory / Alvar Aalto Architecture Daily. 2010. Viitattu 22.2.2018. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Baker House (Internet Archive) (italiaksi)

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Baker House.