Ayushmann Khurrana

Ayushmann Khurrana (syntyjään Nishant Khurrana; s. 14. syyskuuta 1984 Chandigarh)[1] on intialainen näyttelijä, laulaja ja televisiojuontaja. Hän on voittanut useita palkintoja, mukaan lukien National Film Awards -palkinnon ja neljä Filmfare Awards -palkintoa. Time-lehti nimesi hänet 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon vuonna 2020.[2]

Ayushmann Khurrana
Ayushmann Khurrana vuonna 2018.
Ayushmann Khurrana vuonna 2018.
Henkilötiedot
Koko nimi Nishant Khurrana
Syntynyt14. syyskuuta 1984 (ikä 36)
Chandigarh, Intia
Ammatti näyttelijä
laulaja
televisiojuontaja
Puoliso Tahira Kashyap (vih. 2008)
Lapset 2
Näyttelijä
Aktiivisena 2004–
Aiheesta muualla
ayushmannkhurrana.blogspot.com
IMDb
AllMovie

Khurrana voitti MTV Roadies -tositelevisiosarjan toisen tuotantokauden vuonna 2004 ja aloitti juontajan uran. Hän teki elokuvadebyyttinsä Yami Gautamin kanssa vuoden 2012 romanttisessa komediassa Vicky Donor, jossa hänen roolisuorituksensa spermanluovuttajana ansaitsi hänelle parhaan miestulokkaan Filmfare Awards -palkinnon. Lyhyen takaiskun jälkeen hän esiintyi kaupallisesti ja kriittisesti menestyneessä romanttisessa draamakomediassa Dum Laga Ke Haisha (2015) ja vakiinnutti paikkaansa elokuvateollisuudessa komedioilla Bareilly Ki Barfi (2017), Shubh Mangal Saavdhan (2017), Badhaai Ho (2018), Dream Girl (2019), Bala (2019) ja Shubh Mangal Zyada Saavdhan (2020), trillerillä Andhadhun (2018) ja rikosdraamalla Article 15 (2019). Khurranan roolisuoritukset sokeana pianistina Andhadhunissa ja rehellisenä poliisina Article 15:ssä ansaitsivat hänelle kaksi peräkkäistä parhaan miesnäyttelijän Filmfare Awards -palkintoa, ja ensimmäisestä hän voitti myös parhaan miespääosan National Film Awards -palkinnon.

Näyttelemisen lisäksi Khurrana on laulanut kaikissa elokuvissaan, lukuun ottamatta Dum Laga Ke Haishaa, Balaa ja Gulabo Sitaboa; hänen debyyttinsä ”Pani Da Rang” ansaitsi hänelle parhaan mieslaulajan Filmfare Awards -palkinnon, ja hän toimi myös sen toisena säveltäjänä.

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Muuta
2012 Vicky Donor Vicky Arora Parhaan miestulokkaan Filmfare Awards -palkinto
Parhaan mieslaulajan Filmfare Awards -palkinto (”Pani Da Rang”)
2013 Nautanki Saala! Ram ”R.P.” Parmar
2014 Bewakoofiyaan Mohit Chaddha
2015 Hawaizaada Shivkar Bapuji Talpade
Dum Laga Ke Haisha Prem Tiwari
2017 Meri Pyaari Bindu Abhimanyu Roy
Bareilly Ki Barfi Chirag Dubey
Shubh Mangal Saavdhan Mudit Sharma
Tumhari Sulu Itsenään Erikoisesiintyminen
2018 Andhadhun Akash Saraf Parhaan miespääosan National Film Awards -palkinto
Parhaan miesnäyttelijän Filmfare Awards -kriitikkopalkinto
Badhaai Ho Nakul Kaushik
2019 Article 15 ACP Ayaan Ranjan Parhaan miesnäyttelijän Filmfare Awards -kriitikkopalkinto
Dream Girl Karamveer ”Karam” Singh (Pooja)
Bala Balmukund ”Bala” Shukla
2020 Shubh Mangal Zyada Saavdhan Kartik Singh
Gulabo Sitabo Baankey
2021 Chandigarh Kare Aashiqui
Anek
2022 Doctor G

LähteetMuokkaa

  1. Kaushal, Ruchi: On Ayushmann Khurrana’s birthday, his directors reveal his best kept secrets Hindustan Times. 14.9.2019. Viitattu 28.5.2020. (englanniksi)
  2. Padukone, Deepika: Ayushmann Khurrana: The 100 Most Influential People of 2020 Time. 22.9.2020. Viitattu 2.1.2020. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ayushmann Khurrana.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.