Aya Ueto (jap. 上戸彩, Ueto Aya, s. 14. syyskuuta 1985 Tokio) on japanilainen näyttelijä ja laulaja.[1]

Aya Ueto
上戸彩
Ueto Aya.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 14. syyskuuta 1985 (ikä 34)
Tokio, Japani
Ammatti muusikko, näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1997 –
Aiheesta muualla
www.oscarpro.co.jp/talent/ueto/index.html
IMDb
Elonet

Vuonna 1997 Aya osallistui nuorten kauneuskilpailuun, jossa hän sai erikoispalkinnon tuomareilta. Hän teki läpimurtonsa näyttelijä-uralla aloittamalla esiintymällä TV-mainoksissa. Vuonna 1999 hän liittyi Z-1-yhtyeeseen Mami Nejikin, Mai Fujiyan, ja Manami Nishiwakin kanssa. He julkaisivt viisi singleä ennen yhtyeen hajoamista. Kaksi vuotta myöhemmin Aya jatkoi soolouraansa Pony Canyon-yhtiössä. Hän aloitti näyttelijäuransa vuonna 1999 elokuvassa Killer of Paraiso ja sai hänen ensimmäisen roolinsa draamasarjassa Namida wo Fuite vuonna 2000, jonka lisäksi hän on näytellyt muun muassa draamasarjoissa Kinpachi-sensei ja Koukou Kyoushi.

DiskografiaMuokkaa

  • Ayaueto (2003)
  • Message (2004)
  • Re. (2004)
  • License (2006)
  • Happy Magic: Smile Project (2009)

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
1999 Satsujinsha: Killer of Paraiso Hikari
2003 Azumi Azumi
2004 Install Asako Nozawa
2005 Azumi 2: Death or Love Azumi
2005 Ashita Genki ni Nāre! Kayōko
2007 Piano no Mori Kai Ichinose
2008 Sakura no Sono Rimi
2009 Baton Mikaru
2010 Surely Someday itsenään
2012 Thermae Romae Mami Yamakoshi
2013 Oshin Fuji Tanimura
2013 Bushi no Kondate Haru Funaki
2014 Thermae Romae II Mami Yamakoshi
2017 Hirugao: The Movie Sawa Sasamoto
2018 Detective Conan: Zero the Enforcer Kyōko Tachibana
Japaninkieliset dubbaukset
Vuosi Elokuva Rooli
2002 Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan Jaana
2008 Speed Racer Trixie
2009 Astro Boy Atom
2010 The Twilight Saga: Eclipse Bella Swan
2014 Maleficent – Pahatar Prinsessa Aurora
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Judy Hopps

LähteetMuokkaa

  1. Ueto Aya mydramalist.com. Viitattu 28.1.2020. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa