Avaa päävalikko

Anggun (koko nimi Anggun Cipta Sasmi; s. 29. huhtikuuta 1974 Jakarta) on indonesialaissyntyinen poplaulaja. Hän aloitti esiintymisen 7-vuotiaana. 19-vuotiaana Anggun muutti Indonesiasta Lontooseen ja sittemmin Ranskaan, jossa hän asuu tällä hetkellä. Anggun on laulanut indonesiaksi, ranskaksi ja englanniksi. Hän edusti Ranskaa vuoden 2012 euroviisuissa kappaleella Echo (You and I)[1]

Anggun
Anggun Sveitsissä vuonna 2005.
Anggun Sveitsissä vuonna 2005.
Henkilötiedot
Syntynyt 29. huhtikuuta 1974 (ikä 45) Jakartassa
Jakarta
Ammatti laulaja-lauluntekijä
Muusikko
Laulukielet englanti, ranska, indonesia
Aktiivisena 1986 -
Tyylilajit pop, poprock, adult contemporary music, elektroninen tanssimusiikki, maailmanmusiikki, nyky-R&B
Soittimet laulu, piano, kosketinsoittimet
Levy-yhtiöt Heben, Warner, Sony BMG
Aiheesta muualla
www.anggun.com

DiskografiaMuokkaa

  • Dunia Aku Punya  (1986)
  • Anak Putih Abu-Abu  (1991)
  • Nocturno  (1992)
  • Anggun C. Sasmi... Lah!!!  (1993)
  • Yang Hilang  (1994)
  • Anggun  (1997)
  • Au Nom De La Lune  (1997)
  • Snow on the Sahara  (1998)
  • Desirs Contraires  (2000)
  • Chrysalis  (2000)
  • Open Heart Original Soundtrack  (2002)
  • Luminescence  (2005)
  • Best-Of  (2006)
  • Elevation  (2008)
  • Echos (2011)
  • Echoes (2011)
  • Echo (You and I) (2012)

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Anggun.
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.