Ana Soklič

slovenialainen laulaja-lauluntekijä

Ana Soklič (s. 10. huhtikuuta 1984 Sokica, Slovenian ST, Jugoslavia), on slovenialainen laulaja-lauluntekijä. Hänen oli tarkoitus edustaa Sloveniaa kappaleella "Voda" vuoden 2020 Eurovision laulukilpailussa Rotterdamissa voitettuaan maan euroviisukarsinnan EMA 2020 -kilpailun.[1][2][3] Vuoden 2020 Euroviisut kuitenkin peruttiin koronaviruspandemian vuoksi, ja Soklič valittiin Slovenian edustajaksi vuoden 2021 kilpailuun.[4] Hänen vuoden 2021 edustuskappaleensa on nimeltään "Amen".[5][6]

Ana Soklič
Soklič vuonna 2007.
Soklič vuonna 2007.
Henkilötiedot
Syntynyt10. huhtikuuta 1984 (ikä 38)
Sokica, Slovenian ST
Ammatti laulaja, lauluntekijä
Muusikko
Taiteilijanimi Anna Soklich, Diona Dim
Laulukielet sloveeni, englanti
Aktiivisena 2004–
Tyylilajit pop
Aiheesta muualla
www.anasoklic.com

UraMuokkaa

20. joulukuuta 2019 Sokličin ilmoitettiin olevan yksi 12:sta kilpailijasta Slovenian euroviisukarsintakilpailussa nimeltä EMA 2020. Hän kilpaili kilpailussa kappaleella nimeltä "Voda". 22. helmikuuta 2020 järjestetyssä finaalissa Soklič voitti kilpailun saaden 54% yleisöäänistä. Täten hänen oli tarkoitus edustaa Sloveniaa vuoden 2020 Euroviisuissa. 18. maaliskuuta 2020 vuoden 2020 Euroviisut kuitenkin peruttiin koronaviruspandemian vuoksi. 16. toukokuuta 2020 Sokličin ilmoitettiin edustavan maataan seuraavan vuoden kilpailussa. Hänen kappaleensa nimeltä "Amen" julkaistiin 27. helmikuuta 2021. Hän kilpaili ensimmäisessä semifinaalissa, jossa hän sijoittui kolmanneksitoista ja täten karsiutui finaalista.[7]

DiskografiaMuokkaa

SingletMuokkaa

  • "If You" (2004)
  • "Cosmo" (2004)
  • "Oče (Father)" (2007)
  • "Naj Muzika Igra" (2013)
  • "Temni Svet" (2019)
  • "Voda" (2020)
  • "Amen" (2021)

LähteetMuokkaa

  1. Slovenia has picked Ana Soklič for Eurovision 2020 eurovision.tv. 22.2.2020. EBU. Viitattu 3.7.2020. (englanniksi)
  2. Frazer, Darren: Slovenia: Ana Soklič to The Eurovision Song Contest 22.2.2020. eurovoix.com. Viitattu 3.7.2020. (englanniksi)
  3. Jiandani, Sanjay (Sergio): Slovenia: Ana Soklič to Rotterdam! 22.2.2020. esctoday.com. Viitattu 3.7.2020. (englanniksi)
  4. Slovenia: Ana Soklič Confirmed For Eurovision 2021 eurovoix.com. 16.5.2020. Eurovoix. Viitattu 3.7.2020. (englanniksi)
  5. 'Amen' for Slovenia's Ana Soklič 27.2.2021. eurovision.tv. Viitattu 27.2.2021. (englanniksi)
  6. Davies, Megan: 🇸🇮 Slovenia: Ana Soklič Presents “Amen” eurovoix.com. 27.2.2021. eurovoix.com. Viitattu 27.2.2021. (englanniksi)
  7. First Semi-Final of Rotterdam 2021 eurovision.tv. Viitattu 24.5.2021. (englanniksi)
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.