Avaa päävalikko

Alexandra Mary Hedison (s. 10. heinäkuuta 1969 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen valokuvaaja, näyttelijä ja ohjaaja.

Alexandra Hedison
Alexandra Hedison.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Alexandra Mary Hedison
Syntynyt 10. heinäkuuta 1969 (ikä 50)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, valokuvaaja, ohjaaja, käsikirjoittaja
Näyttelijä
Taiteilijanimet Alex (lempinimi)
Aktiivisena 1994–
Merkittävät roolit Dylan Moreland
(L-koodi)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

UraMuokkaa

Hedison sai ensimmäisen roolinsa sarjasta Teräsmieheni vuonna 1994. Vuosina 19961997 hän esitti palomies Kay Rizzoa televisiosarjassa L.A. Firefighters. Hedison näytteli dokumenttiohjaaja Dylan Morelandia televisiosarjassa L-koodi vuonna 2006 ja palasi sarjaan sen viimeisellä kaudella 2009. Hän on esiintynyt myös muun muassa elokuvissa Sleep With Me ja Epäilyksen varjossa. Hedison on käsikirjoittanut ja ohjannut elokuvan In the Dog House ja ohjannut laulaja Shelby Lynnesta kertovan dokumentin Suit Yourself.[1]

Hedison on toiminut myös valokuvaajana. Hänellä on ollut näyttelyjä muun muassa Los Angelesissa ja Lontoossa. Hänen sademetsiä kuvaava valokuvasarjansa Ithaca on ollut esillä muun muassa Shoreditch Town Hallissa Lontoossa ja Gallery 28 -galleriassa New Yorkissa.[2]

YksityiselämäMuokkaa

Hedison on näyttelijäpariskunta David ja Bridget Hedisonin tytär. Hän opiskeli UCLA-yliopistossa Los Angelesissa.

Hedison seurusteli talk show -juontaja Ellen DeGeneresin kanssa vuosina 20012004.[3] Vuonna 2014 hän meni naimisiin näyttelijä Jodie Fosterin kanssa.[4]

FilmografiaMuokkaa

ElokuvatMuokkaa

  • Sleep With Me (1994) – brunetti näyttelijä
  • The Hard Truth (1994) – TII-vastaanottovirkailija
  • OP Center (1995) – C-5-teknikko
  • Max is Missing (1995) – Rebecca
  • Epäilyksen varjossa (1995) – juhlavieras
  • Blackout Affect (1998) – Catherine Parmel
  • Standing on Fishes (1999) – Jasonin tyttöystävä
  • In the Dog House (2005 – Maggie (ääni)
  • Designing Blind (2006) – Alexandra Hedison

TelevisioMuokkaa

  • Teräsmieheni (1994) – Remy (1 jakso)
  • Melrose Place (1995) – Tri. Reshay (1 jakso)
  • L.A. Firefighters (1996) – Kay Rizzo (13 jaksoa)
  • Champs (1996) – nainen kahvilassa (1 jakso)
  • Silkkiä ja luoteja (1996) – Julie (1 jakso)
  • Night Man (1997, 1998) – Jennifer Parks (2 jaksoa)
  • Any Day Now (1998) – Rhonda (1 jakso)
  • Saalis (1998) – Attwoodin pomo (7 jaksoa)
  • Seitsemän päivää (1999) – luutnantti Sally Bensen (1 jakso)
  • Nash Bridges (2000) – erikoisagentti Victoria Trachsel (1 jakso)
  • L-koodi (2006, 2009) – Dylan Moreland (14 jaksoa)

OhjauksetMuokkaa

  • In the Dog House (2005)
  • Suit Yourself (2005)

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa