Akseli Kouki

suomalainen näyttelijä

Akseli Kouki (s. 1997[1]) on suomalainen näyttelijä. Hän on näytellyt muun muassa elokuvissa Tuntematon sotilas ja 95 sekä televisiosarjassa Syke.[2][3]

Akseli Kouki
Henkilötiedot
Syntynyt1997 (ikä 26–27)
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2017–
Merkittävät roolit
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Kouki kirjoitti ylioppilaaksi Kerttulin lukiosta keväällä 2017.[4] Hän on opiskellut elokuva- ja tv-näyttelemistä Dublinissa Bow Street Academyssa, josta hän valmistui vuonna 2019.[5] Hänen isänsä on näyttelijä-ohjaaja Mikko Kouki ja äitinsä kirjailija Niina Repo.[6][7] Suomen ja Irlannin lisäksi Akseli Kouki on asunut Chilessä.[8]

Filmografia muokkaa

Elokuva
Vuosi Elokuva Rooli
2008 Käsky Vilho Rapola
2017 Tuntematon sotilas Salo
95 Ville Peltonen
2018 Veljeni vartija Jake
2019 Fingerpori Gootti-Kustaa

Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
2003 Irtiottoja Otto lapsena
2018–2019 Tuntematon sotilas Salo
2019 Aktivistit Erik Edelfelt
Roba Köpi
2020 Cryptid Jason
2020, 2021– Syke Santeri Valkjärvi
2021 Kentän laidalla Ville Tirkkonen

Lähteet muokkaa

  1. Turkulaisabi Akseli Kouki on Tuntemattoman tuntemattomin 11.1.2017. Aamuset. Viitattu 13.7.2021.
  2. Rantanen, Kimmo: Tuntemattoman sotilaan sotamies Salo ja 95:n Ville Peltonen – Akseli, 20, nappasi kaksi huippuroolia lukion penkiltä 6.1.2018. Ilta-Sanomat. Viitattu 13.7.2021.
  3. Aalto-Setälä, Julia: Syke jatkuu kesäkuussa uusin jaksoin – tätä on luvassa 15.4.2020. Iltalehti. Viitattu 13.7.2021.
  4. Uudet ylioppilaat Lounais-Suomen lukioista 18.5.2017. Turun Sanomat. Arkistoitu 13.7.2021. Viitattu 13.7.2021.
  5. Programme Graduates Bow Street Academy. Viitattu 4.11.2021. (englanniksi)
  6. Silander, Iriz: Mikko Koukin poika nähdään Tuntematon sotilas -elokuvassa: "Olen näytellyt itse saman roolin" 14.10.2017. MTVuutiset.fi. Viitattu 13.7.2021.
  7. Wallenius, Sanna: Niina Repo ja Mikko Kouki: "Ystävät epäilivät, ettei suhteemme kestä" 11.4.2017. Apu.fi. Viitattu 27.1.2022.
  8. Turkulaisen Akseli Koukin esikoisohjaus luo Suomen ja Chilen välille yhteyden, jota määrittää ilmastonmuutos Turun Sanomat. 8.3.2021. Viitattu 4.11.2021.

Aiheesta muualla muokkaa