Adelaide Clemens (s. 30. marraskuuta 1989 Brisbane, Australia) on australialainen näyttelijä.

Adelaide Clemens
Adelaide Clemens Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2010
Adelaide Clemens Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2010
Henkilötiedot
Syntynyt 30. marraskuuta 1989 (ikä 30)
Brisbane, Australia
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2006–
Merkittävät roolit X-Men Origins: Wolverine
No One Lives
Silent Hill: Revelation 3D
The Great Gatsby – Kultahattu
Aiheesta muualla
IMDb

Hän on saanut Logie-palkinnon roolistaan televisiosarjassa Love My Way.[1] Adeleide suoritti high school -opintonsa Queenwoodin tyttökoulussa Sydneyn Balmoralissa. Hänet tunnetaan myös roolistaan televisiosarjassa Parade’s End sekä elokuvista X-Men Origins: Wolverine, No One Lives[2] ja The Great Gatsby – Kultahattu. Clemens esittää Heather Masonia kauhuelokuvassa Silent Hill: Revelation 3D, videopelisarjaan pohjautuvan Silent Hillin jatko-osassa.[3]

TaustaMuokkaa

Clemens syntyi Brisbanessa, Australiassa. Hänen isänsä on brittiläinen. Clemens on asunut Japanissa, Ranskan Cognacissa sekä Hongkongissa, jossa hän kävi Hong Kong International Schoolia. Kun Clemens oli 12-vuotias, perhe muutti takaisin Australiaan.[4] Adeleide suoritti high school -opintonsa Queenwoodin tyttökoulussa Sydneyn Balmoralissa.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2008 Dream Life Rose
2009 X-Men Origins: Wolverine Carnival Girl
2010 Wasted on the Young Xandrie
2011 Vampire Ladybird
Certainty Deb Catalano
2012 Camilla Dickinson Camilla Dickinson
Generation Um... Mia
No One Lives Emma
Silent Hill: Revelation 3D Heather Mason
2013 The Great Gatsby – Kultahattu Catherine
2014 Parer’s War Marie Cotter
The Girl Who Invented Kissing tyttö
2015 The World Made Straight Lori
The Automatic Hate Alexis Green
2017 Avenues Natalie
Rabbit Maude Ashton
2019 To the Stars Hazel Atkins
Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Jaksot
2006 Blue Water High Juliet #2.5
2007 Pirate Islands: The Lost Treasure of Fiji Alison
Love My Way Harper
2008 Out of the Blue Fiona #1.37
2009 Ensiapuosasto Stephanie ”Give and Take 2”
2010 The Pacific: Tyynenmeren taistelutoverit rekisterinpitäjätyttö ”Home”
Paljastavat valheet Megan Cross ”The Royal We”
2012 Parade’s End Valentine Wannop
2013–2014 Rectify Tawney Talbot 22 jaksoa
2018 Voltron – Universumin soturi Merla
2019 Watchmen[5] Pirate Jenny

LähteetMuokkaa

  1. Full list of Logie nominees dailytelegraph.com.au. 7.4.2008. dailytelegraph.com.au. Viitattu 4.8.2013. (englanniksi)
  2. Graser, Marc: Anchor Bay acquires WWE’s ‘No One Lives’ variety.com. 31.10.2012. variety.com. Viitattu 4.8.2013. (englanniksi)
  3. McNary, Dave: Clemens, Harington join ‘Silent Hill’ variety.com. 7.3.2011. variety.com. Viitattu 4.8.2013. (englanniksi)
  4. Godwin, Richard: After the Parade ... what next for Adelaide Clemens, costume drama's new darling standard.co.uk. 28.9.2012. standard.co.uk. Viitattu 4.8.2013. (englanniksi)
  5. Nguyen, Stacey: Meet the Absurdly Talented Cast of HBO's Watchmen Series Popsugar. 31.1.2018. Viitattu 12.4.2019.

Aiheesta muuallaMuokkaa