Hurmehappomarja (Berberis × ottawensis 'Superba') on tarhahappomarjan (Berberis × ottawensis) lajike. Hurmehappomarja on puutarhakasvituotannossa jalostettu risteymälajike, joka on muodostettu risteyttämällä punalehtisen japaninhappomarjan (Berberis thunbergii) eli purppurahappomarjan Atropurpurea-lajike (Berberis thunbergii 'Atropurpurea') ja ruostehappomarja (Berberis vulgaris).

Hurmehappomarja
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Kasvit Plantae
Alakunta: Putkilokasvit Tracheobionta
Kaari: Siemenkasvit Spermatophyta
Alakaari: Koppisiemeniset Magnoliophytina
Luokka: Kaksisirkkaiset Magnoliopsida
Lahko: Ranunculales
Heimo: Happomarjakasvit Berberidaceae
Suku: Happomarjat Berberis
Laji: × ottawensis
Lajike: 'Superba'
Kolmiosainen nimi

Berberis × ottawensis 'Superba'

Katso myös

  Hurmehappomarja Commonsissa

Hurmehappomarja on puuvartinen kausivihanta pensas, joka kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja kaksi metriä leveäksi. Hurmehappomarja on monien muiden happomarjalajien ja -lajikkeiden tapaan piikikäs pensas, jonka lehdet ovat muodoltaan vastapuikeat tai lusikkamaiset. Hurmehappomarjan lehdet ovat väriltään tummanviininpunaiset, ja sen lehdet ovat hieman tummemmat sekä leveämmät kuin purppurahappomarjan Rose Glow -lajikkeella (Berberis thunbergii 'Rose Glow'). Hurmehappomarja kukkii keväällä ja sen kukat ovat kirkkaankeltaiset.

Hurmehappomarja sopii aurinkoiselle kasvupaikalle ja se menestyy monenlaisessa maaperässä. Hurmehappomarja on myös nopeakasvuinen ja kestää hyvin pakkasta.

Lähteet muokkaa

Aiheesta muualla muokkaa