Ero sivun ”Wayne’s World” versioiden välillä

[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
fix
Usp (keskustelu | muokkaukset)
f
Rivi 1:
{{Tietolaatikko:Elokuva
| nimi-suomi = Wayne's World
| nimi-alkuperäinen =
Rivi 17:
'''Wayne’s World''' on [[Mike Myers]]in tähdittämä komediaelokuva vuodelta [[1992]]. Elokuva kertoo kaveruksista Waynestä ja Garthista, jotka kuvaavat [[kellari]]ssa ohjelmaansa ''Wayne's World''. Elokuva sai myös jatko-osan [[Wayne’s World 2]]. Elokuvan ohjauksesta vastasi Penelope Spheeris.
 
Elokuva on sovituspohjautuu samannimiselle sketsille,[[ Saturday Night Live]]ssä esitettyyn samannimiseen sketsiin. Elokuvassa on myös useita cameo-rooleja, mm. [[Meat Loaf]] ja [[Alice Cooper]]. Elokuvassa esiintyy myös [[Robert Patrick]], joka pilailee rooliaan elokuvassa ''[[Terminator 2]]''. Vuonna [[1993]] elokuvan pohjalta tehtiin peli [[Super Nintendo Entertainment System]]ille, [[Sega Mega Drive]]lle ja [[Game Boy]]lle.
 
=== Juoni ===
{{juonipaljastus}}
Elokuva kertoo kahdesta nuoresta kaveruksesta, jotka kuvaavat omaa tv-show'taan kellarissa. Poikien elämä on helppoa ja koulun lomassa he vain lorvailevat. Kaikkien yllätyksesi eräs tuottaja, Benjamin Caine näkee poikien lähetyksen. Kane kiinnostuu ohjelmasta oitis ja ehdottaa pojille sopimusta. Empimättä pojat suostuvat ja Wayne saa jopa kauniin Cassandran ihastumaan häneen. Kuitenkin bisnesmaailmassa meno on vaikeampaa ja totisempaa kuin omassa kellarissa.