Timothy Olyphant

yhdysvaltalainen näyttelijä

Timothy David Olyphant (s. 20. toukokuuta 1968 Honolulu, Havaiji) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän opiskeli Etelä-Kalifornian yliopistolla. Olyphant on esiintynyt niin elokuvissa ja televisiossa kuin näyttämölläkin. Olyphant on naimisissa Alexis Kniefin kanssa, ja heillä on kolme lasta.

Timothy Olyphant
Olyphant vuonna 2014.
Olyphant vuonna 2014.
Henkilötiedot
Syntynyt20. toukokuuta 1968 (ikä 52)
Honolulu, Havaiji
Ammatti näyttelijä
Puoliso Alexis Knief (1991–)
Näyttelijä
Aktiivisena 1995–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Deadwoodissa Seth Bullockia esittävä Olyphant esittää myös Agentti 47:ää vuoden 2007 elokuvassa Hitman.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1996 Hylättyjen vaimojen kerho First Wives Club Brett Artounian
1997 Epätavallista elämää A Life Less Ordinary Hiker
Scream 2 Mickey Altieri
Ellen Foster Roy Hobbs
1998 1999 Hooks
Kun aseet vaikenevat When Trumpets Fade Terrence Lukas
1999 Go Todd Gaines
No Vacancy Luke
Advice from a Caterpillar Brat Brat
2000 Puhallettu 60 sekunnissa Gone in 60 Seconds etsivä Drycoff
Ystävyyden kirot Broken Hearts Club: A Romantic Comedy Dennis
2001 Kämppikset Head Over Heels Michael
Auggie Rose Roy Mason
Doppelganger Brian
Tulevaisuus on huomenna The Safety of Objects Randy
Rock Star Rob Malcolm
2002 Coastlines Sonny Mann
2003 Unensieppaaja Dreamcatcher Pete
A Man Apart Hollywood Jack
2004 Unelmien naapuri The Girl Next Door Kelly
2007 Catch and Release Fritz
Die Hard 4.0 Thomas Gabriel
Hitman Agentti 47
2008 Stop-Loss Boot Miller
2009 High Life Dick
A Perfect Getaway Nick
2010 The Crazies David Dutten
Trouble in L.A. Dellwood Butterworth
2011 Rango Spirit of the West
I Am Number Four Henri
2014 Bone Tomahawk John Brooder
Seitsemän sietämättömän pitkää päivää This Is Where I Leave You Horry Callen
2016 Mother’s Day Henry
Snowden CIA-agentti Geneva
2018 Behold My Heart Steven Lang
2019 Huippujengi himalajalla Missing Link Willard Stenk (ääni)
Once Upon a Time in Hollywood James Stacy
Televisioelokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1997 Ellen Foster Brett Farraday
2002–2007 Kun aseet vaikenevat When Trumpets Fade Seth Bullock
2009–2010 Shadow Realm Eli West
2019 Deadwood: The Movie Seth Bullock
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Jaksot
1996–1997 El Caminon poliisit High Incident Brett Farraday 3 jaksoa
2002–2007 Deadwood Seth Bullock 36 jaksoa
2006 Kovan onnen kundi My Name Is Earl Billy Reed 1 jakso
2007 Samantha Samantha Who? Winston Funk 1 jakso
2009–2010 Damages Wes Krulik 15 jaksoa
2010–2011 Justified Raylan Givens 78 jaksoa
2010 Konttori The Office Danny Cordray 2 jaksoa
2013 The League Wesley 1 jakso
Archer Lucas Troy 1 jakso (ääni)
The Mindy Project Graham 1 jakso
2017–2019 Santa Clarita Diet Joel Hammond 30 jaksoa
2020 Jäitä hattuun Curb Your Enthusiasm Mickey 1 jakso
Fargo Dick ”Deafy” Wickware 1 jakso
The Mandalorian Cobb Vanth 7 jaksoa
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.