Timo Kiiskinen (lauluntekijä)

suomalainen lauluntekijä ja laulaja

Timo Veli Kiiskinen (s. 30. toukokuuta 1963 Haukivuori) on suomalainen lauluntekijä ja laulaja.[1] Hän on sooloalbumiensa lisäksi säveltänyt kappaleita suomalaisille artisteille.

Timo Kiiskinen
Henkilötiedot
Syntynyt30. toukokuuta 1963 (ikä 58)
Ammatti laulaja-lauluntekijä
säveltäjä
musiikkituottaja

Kiiskinen syntyi eteläsavolaisessa Haukivuoren kunnassa Kantalan kylässä, jossa asui ensimmäisen elivuotensa, josta perhe muutti vuoden kuluttua Heinolaan, jossa kävi koulunsa ja asui 18-vuotiaaksi. Innostus musiikkiin alkoi Kiiskisen veljen ostettua kitaran.[1]

DiskografiaMuokkaa

  • Vieraat maat, Amigo, 1994
  • Suuri mies, Parlophone (EMI) 1996
  • Toinen kuu, Amigo Music Finland, 1992
  • Matkalla, Texicalli, 1998, kokoelma 1992-1998
  • Soivat kivet, Jupiter/Amigo, 1994, (Timo Kiiskinen ja Soivat Kivet)
  • Laulumorsian, Ranka/ Spinefarm, 2000
  • Anilliinihuuliprinsessa, 2005, Texicalli; Pelastakaa Lapset -järjestön kanssa tehty lastenlaulualbumi
  • Omalla maalla, 2007, MuFarang
  • Chet, 2009, MuFarang

Lisäksi vierailevana solistina Veli-Matti Järvenpään levyillä Haitaritaivas (1999) ja Särkijärven Bolero (Amigo 1992)

EPMuokkaa

  • Hietaniemi-EP, Texicalli 2002

PalkinnotMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. a b Petri Kaivanto: Timo Kiiskinen ja siniset soinnut (Archive.org) www.elvisry.fi. Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry. Viitattu 4.1.2010.
  2. Lauluntekijä Timo Kiiskiselle Juha Vainio -palkinto Etelä-Suomen Sanomat. 25.7.2014. Viitattu 25.7.2014.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.