Timo Kiiskinen (lauluntekijä)

Timo Veli Kiiskinen (s. 30. toukokuuta 1963 Haukivuori) on suomalainen lauluntekijä ja laulaja.[1] Hän sooloalbumiensa lisäksi säveltänyt monia kappaleita suomalaisille artisteille.

Timo Kiiskinen
Syntynyt 30. toukokuuta 1963 (ikä 54)
Kotoisin Haukivuori
Ammatit laulaja-lauluntekijä
säveltäjä
musiikkituottaja

Sisällysluettelo

BiografiaMuokkaa

Kiiskinen syntyi Etelä-Savossa sijainneessa Haukivuoren kunnassa Kantalan kylässä, jossa asui ensimmäisen elivuotensa.[1] Vuoden ikäisenä Kiiskinen muutti Heinolaan, jossa kävi koulunsa ja asui aina 18-vuotiaaksi asti. Innostus musiikkiin alkoi Kiiskisen veljen ostettua kitaran.

DiskografiaMuokkaa

  • Chet, 2009, MuFarang
  • Omalla maalla, 2007, MuFarang
  • Anilliinihuuliprinsessa, 2005, Texicalli; Pelastakaa Lapset -järjestön kanssa tehty lastenlaulualbumi
  • Laulumorsian, Ranka/ Spinefarm, 2000
  • Matkalla, Texicalli, 1998, kokoelma 1992-1998
  • Soivat kivet, Jupiter/Amigo, 1994, (Timo Kiiskinen ja Soivat Kivet)
  • Toinen kuu, Amigo Music Finland, 1992
  • Suuri mies, Parlophone (EMI) 1996
  • Vieraat maat, Amigo, 1994

Lisäksi vierailevana solistina Veli-Matti Järvenpään levyillä Haitaritaivas (1999) ja Särkijärven Bolero (Amigo 1992)

EPMuokkaa

  • Hietaniemi-EP, Texicalli 2002

PalkinnotMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. a b Petri Kaivanto: Timo Kiiskinen ja siniset soinnut www.elvisry.fi. Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry.. Viitattu 4.1.2010.
  2. Lauluntekijä Timo Kiiskiselle Juha Vainio -palkinto Etelä-Suomen Sanomat. 25.7.2014. Viitattu 25.7.2014.

Aiheesta muuallaMuokkaa